

Michaela Šupáková
Kokosová kari polévka
Suroviny 4 porce
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 4 středně velké brambory
- 3.5 hrnku zeleninového vývaru
- 1 lžička zelené kari pasty
- 0.5 lžičky mletého kari
- 150 g přírodního tofu
- olivový olej
- sůl
- zelenina a bylinky na ozdobu (mrkev, červené zelí, koriandr)
Postup
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, nastrouhaný zázvor, kari pastu, mleté kari a vše restujeme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kokosové mléko a zeleninový vývar. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí brambor. Tofu nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji ho orestujeme z obou stran dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, odstavíme polévku ze sporáku, necháme ji chvilku vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Polévku ochutíme solí a naservírujeme do misek. Vršek polévky posypeme orestovaným tofu, nakrájenou mrkví, červeným zelím a koriandrem.
Cooking with Šůša
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
