Kokosová kari polévka
Michaela Šupáková

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Suroviny 4 porce

  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 4 středně velké brambory
  • 3.5 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 lžička zelené kari pasty
  • 0.5 lžičky mletého kari
  • 150 g přírodního tofu
  • olivový olej
  • sůl
  • zelenina a bylinky na ozdobu (mrkev, červené zelí, koriandr)

Postup

  1. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, nastrouhaný zázvor, kari pastu, mleté kari a vše restujeme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kokosové mléko a zeleninový vývar. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí brambor. Tofu nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji ho orestujeme z obou stran dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, odstavíme polévku ze sporáku, necháme ji chvilku vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Polévku ochutíme solí a naservírujeme do misek. Vršek polévky posypeme orestovaným tofu, nakrájenou mrkví, červeným zelím a koriandrem.

Cooking with Šůša

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

„Rybičková“ pomazánka z cizrny

Petr Klíma

„Rybičková“ pomazánka z cizrny