Kešu sýr
Linda Müllerová

Linda Müllerová

Kešu sýr

Suroviny 1 kus

  • 100 g kešu ořechů
  • 15 g lahůdkového droždí
  • třetina stroužku česneku
  • 1 lžičky agávového sirupu
  • šťáva z půlky citronu
  • špetka soli
  • 150 ml vody
  • 2 g práškového agaru

Postup

  1. Ořechy namočíme nejméně na 1 hodinu do vody, scedíme a přesypeme do mixéru společně s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co nás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijeme polovinou vody a rozmixujeme dohladka.

  2. Druhou polovinu vody přelijeme do rendlíku, pečlivě promícháme s agarem, necháme cca 2 minuty probublávat a sundáme z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmícháme do něj rozmixovanou ořechovou směs.

  3. Připravenou směs nalijeme do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžeme samozřejmě použít i vícero malých formiček), necháme trochu vychladnout a uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujeme na veškeré karbohydráty v dosahu.

A co teda jíš?

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Věra Strnadová

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré