Linda Müllerová
Kešu sýr
Suroviny 1 kus
- 100 g kešu ořechů
- 15 g lahůdkového droždí
- třetina stroužku česneku
- 1 lžičky agávového sirupu
- šťáva z půlky citronu
- špetka soli
- 150 ml vody
- 2 g práškového agaru
Postup
Ořechy namočíme nejméně na 1 hodinu do vody, scedíme a přesypeme do mixéru společně s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co nás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijeme polovinou vody a rozmixujeme dohladka.
Druhou polovinu vody přelijeme do rendlíku, pečlivě promícháme s agarem, necháme cca 2 minuty probublávat a sundáme z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmícháme do něj rozmixovanou ořechovou směs.
Připravenou směs nalijeme do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžeme samozřejmě použít i vícero malých formiček), necháme trochu vychladnout a uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujeme na veškeré karbohydráty v dosahu.
A co teda jíš?
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.