Kešu sýr
Linda Müllerová

Linda Müllerová

Kešu sýr

Suroviny 1 kus

  • 100 g kešu ořechů
  • 15 g lahůdkového droždí
  • třetina stroužku česneku
  • 1 lžičky agávového sirupu
  • šťáva z půlky citronu
  • špetka soli
  • 150 ml vody
  • 2 g práškového agaru

Postup

  1. Ořechy namočíme nejméně na 1 hodinu do vody, scedíme a přesypeme do mixéru společně s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co nás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijeme polovinou vody a rozmixujeme dohladka.

  2. Druhou polovinu vody přelijeme do rendlíku, pečlivě promícháme s agarem, necháme cca 2 minuty probublávat a sundáme z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmícháme do něj rozmixovanou ořechovou směs.

  3. Připravenou směs nalijeme do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžeme samozřejmě použít i vícero malých formiček), necháme trochu vychladnout a uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujeme na veškeré karbohydráty v dosahu.

A co teda jíš?

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Rozkládací jablko

Ondřej Holinka

Rozkládací jablko

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Čokoládová pěna

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka