Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Suroviny 1 porce

  • 30 g divoké rýže, propláchnuté studenou vodou
  • 40 g quinoy, propláchnuté studenou vodou
  • 50 g červené řepy, očištěné a nakrájené na malé kostičky
  • 50 g brokolice, omyté a rozebrané na malé růžičky
  • 3 drcené hřebíčky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • petrželová nať
  • 1 lžička avokádového oleje
  • případně chilli paprička

Postup

  1. Do rendlíku dejte divokou rýži, červenou řepu a drcené hřebíčky. Zalijte vodou v trojnásobném množství a přiveďte k varu. Stáhněte na mírný plamen a vařte 20 minut.
  2. Přidejte quinou a růžičky brokolice (část růžiček můžete jen spařit horkou vodou, pak ochladit studenou a nechat si je na ozdobu). Doplňte vodu tak, aby byla brokolice ponořená. Osolte a znovu přiveďte k varu. Stáhněte na střední plamen a vařte dalších přibližně 10 minut.
  3. Podávejte zakápnuté lžičkou avokádového oleje, posypané nasekanou petrželkou a případně zdobené nasekanou chilli papričkou.
  4. Tip: Divoká rýže potřebuje k uvaření čas. Když ji však v receptu vyměníte za jasmínovou a společně s brokolicí na závěr přidáte předvařenou či upečenou červenou řepu, máte kaši hotovou raz dva.

Vtipné kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Citronovo-mandlové koláčky

La Buchta

Citronovo-mandlové koláčky

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Petra Novotná

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Vanilkové rohlíčky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky