Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Suroviny 1 porce

  • 30 g divoké rýže, propláchnuté studenou vodou
  • 40 g quinoy, propláchnuté studenou vodou
  • 50 g červené řepy, očištěné a nakrájené na malé kostičky
  • 50 g brokolice, omyté a rozebrané na malé růžičky
  • 3 drcené hřebíčky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • petrželová nať
  • 1 lžička avokádového oleje
  • případně chilli paprička

Postup

  1. Do rendlíku dejte divokou rýži, červenou řepu a drcené hřebíčky. Zalijte vodou v trojnásobném množství a přiveďte k varu. Stáhněte na mírný plamen a vařte 20 minut.
  2. Přidejte quinou a růžičky brokolice (část růžiček můžete jen spařit horkou vodou, pak ochladit studenou a nechat si je na ozdobu). Doplňte vodu tak, aby byla brokolice ponořená. Osolte a znovu přiveďte k varu. Stáhněte na střední plamen a vařte dalších přibližně 10 minut.
  3. Podávejte zakápnuté lžičkou avokádového oleje, posypané nasekanou petrželkou a případně zdobené nasekanou chilli papričkou.
  4. Tip: Divoká rýže potřebuje k uvaření čas. Když ji však v receptu vyměníte za jasmínovou a společně s brokolicí na závěr přidáte předvařenou či upečenou červenou řepu, máte kaši hotovou raz dva.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Apetit

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem