Ovesná slaná kaše
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Suroviny 1 porce

  • 200 ml tekutiny, nejlépe se hodí voda nebo jakýkoliv vývar kromě rybího
  • 40 g ovesných vloček (celých nebo, pro hladší konzistenci, jemných)
  • 1 hrst sezonní zeleniny (například mrkve), očištěné a nakrájené na nudličky nebo nastrouhané
  • 1 lžíce čerstvého tvarohového sýra
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce panenského řepkového oleje k restování

Postup

  1. Nejdříve si připravte zeleninu. Očistěte ji a pak nakrájejte nebo nastrouhejte. Případně ji krátce (2–3 minuty) na řepkovém oleji orestujte.
  2. Do rendlíku nalijte tekutinu, přidejte vločky a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a za častého míchání vařte 5–10 minut do zhoustnutí. Podle potřeby dochuťte pepřem. Na talíři servírujte s čerstvou nebo restovanou sezonní zeleninou a s rozdrobeným sýrem tvarohového typu.
  3. Tipy: Použijete-li certifikované bezlepkové ovesné vločky, bude kaše vhodná i pro celiaky.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát