Ovesná slaná kaše
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Suroviny 1 porce

  • 200 ml tekutiny, nejlépe se hodí voda nebo jakýkoliv vývar kromě rybího
  • 40 g ovesných vloček (celých nebo, pro hladší konzistenci, jemných)
  • 1 hrst sezonní zeleniny (například mrkve), očištěné a nakrájené na nudličky nebo nastrouhané
  • 1 lžíce čerstvého tvarohového sýra
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce panenského řepkového oleje k restování

Postup

  1. Nejdříve si připravte zeleninu. Očistěte ji a pak nakrájejte nebo nastrouhejte. Případně ji krátce (2–3 minuty) na řepkovém oleji orestujte.
  2. Do rendlíku nalijte tekutinu, přidejte vločky a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a za častého míchání vařte 5–10 minut do zhoustnutí. Podle potřeby dochuťte pepřem. Na talíři servírujte s čerstvou nebo restovanou sezonní zeleninou a s rozdrobeným sýrem tvarohového typu.
  3. Tipy: Použijete-li certifikované bezlepkové ovesné vločky, bude kaše vhodná i pro celiaky.

Vtipné kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Domácí jogurtový sýr

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)