Štrůdlové muffiny
Kateřina Bednářová

Kateřina Bednářová

Štrůdlové muffiny

Suroviny 12 kusů

Těsto

  • 130 g polohrubé mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 120 g cukru
  • 2 vejce
  • 2 menší nastrouhaná jablka
  • 125 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrst rozinek

Drobenka

  • 40 g másla
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce mletých nebo najemno nasekaných vlašských ořechů

Postup

  1. Nejprve si připravte drobenku. Ovesné vločky nasekejte v mixéru a promněte mezi prsty se změklým máslem, cukrem a ořechy. Odložte zatím stranou. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte změknout. Rozpusťte máslo a nechte trochu zchladnout, jablka nastrouhejte nahrubo.
  2. Všechny suché ingredience dobře promíchejte v míse: oba druhy mouky, cukr, skořici, jedlou sodu i prášek do pečiva. Přidejte změklé máslo, vajíčka, strouhaná jablka a rozinky, ze kterých vymačkejte přebytečnou vodu. Vše zlehka promíchejte.
  3. Papírové košíčky vložte do plechové formy na muffiny a zhruba do tří čtvrtin naplňte těstem. Každý muffin bohatě posypejte drobenkou. Pečte 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Než muffiny vytáhnete z trouby, píchněte do jednoho dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení čistá, jsou muffiny upečené.

Kuchařka pro naší babičku

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Svatava Vašková

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky