Špenátové lívance se sýrem a pažitkou
Monika Menky

Monika Menky

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Suroviny 2 porce

  • sůl/pepř
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 0.75 hrnku mléka
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • pažitka
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • plátky sýra

Postup

  1. Ovesné vločky nameleme na jemno. Z ovesných vloček, prášku do pečiva a vejce si vytvoříme hmotu

  2. V tyčovém mixéru si rozemeleme na drobno hrnek špenátu a malý svazek pažitky.(Raději dejte méně než více, je hodně aromatická.) Tuto zelenou směs přidáme do hmoty z ovesných vloček a vytvoříme jednolité těsto.

  3. Bude-li moc tuhé, zředíme mlékem a naopak, bude-li málo zelené, přidáme rozmixovaný špenát.

  4. Osolíme/opepříme. Lívanečník si nahřejeme, vymažeme olejem. (Teplota by neměla být na nejvyšší stupeň.)

  5. Na dno lívanečníku nalijeme směs a přidáme kolečko sýra, které jsme si vyřezali skleničkou nebo hrnkem, a poklademe další ovesno-špenátovou vrstvou. Po usmažení jedné strany obrátíme na druhou, aby se lívance prosmažily z obou stran. 

  6. Hotové lívance podáváme s bylinkami a s rajčaty.

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Karolína Kamberská

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort