Špenátové lívance se sýrem a pažitkou
Monika Menky

Monika Menky

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Suroviny 2 porce

  • sůl/pepř
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 0.75 hrnku mléka
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • pažitka
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • plátky sýra

Postup

  1. Ovesné vločky nameleme na jemno. Z ovesných vloček, prášku do pečiva a vejce si vytvoříme hmotu

  2. V tyčovém mixéru si rozemeleme na drobno hrnek špenátu a malý svazek pažitky.(Raději dejte méně než více, je hodně aromatická.) Tuto zelenou směs přidáme do hmoty z ovesných vloček a vytvoříme jednolité těsto.

  3. Bude-li moc tuhé, zředíme mlékem a naopak, bude-li málo zelené, přidáme rozmixovaný špenát.

  4. Osolíme/opepříme. Lívanečník si nahřejeme, vymažeme olejem. (Teplota by neměla být na nejvyšší stupeň.)

  5. Na dno lívanečníku nalijeme směs a přidáme kolečko sýra, které jsme si vyřezali skleničkou nebo hrnkem, a poklademe další ovesno-špenátovou vrstvou. Po usmažení jedné strany obrátíme na druhou, aby se lívance prosmažily z obou stran. 

  6. Hotové lívance podáváme s bylinkami a s rajčaty.

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Ovocné kuličky

Barbora Karchová

Ovocné kuličky

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty