Špenátové lívance se sýrem a pažitkou
Monika Menky

Monika Menky

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Suroviny 2 porce

  • sůl/pepř
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 0.75 hrnku mléka
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • pažitka
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • plátky sýra

Postup

  1. Ovesné vločky nameleme na jemno. Z ovesných vloček, prášku do pečiva a vejce si vytvoříme hmotu

  2. V tyčovém mixéru si rozemeleme na drobno hrnek špenátu a malý svazek pažitky.(Raději dejte méně než více, je hodně aromatická.) Tuto zelenou směs přidáme do hmoty z ovesných vloček a vytvoříme jednolité těsto.

  3. Bude-li moc tuhé, zředíme mlékem a naopak, bude-li málo zelené, přidáme rozmixovaný špenát.

  4. Osolíme/opepříme. Lívanečník si nahřejeme, vymažeme olejem. (Teplota by neměla být na nejvyšší stupeň.)

  5. Na dno lívanečníku nalijeme směs a přidáme kolečko sýra, které jsme si vyřezali skleničkou nebo hrnkem, a poklademe další ovesno-špenátovou vrstvou. Po usmažení jedné strany obrátíme na druhou, aby se lívance prosmažily z obou stran. 

  6. Hotové lívance podáváme s bylinkami a s rajčaty.

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Ravioly

Linda Müllerová

Ravioly

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou