Tapioka s růžovou vodou
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Suroviny 1 porce

  • 200 ml tekutiny, nejvíce se hodí kokosové či mandlové
  • 30 g perel tapioky
  • 1 x vanilkový lusk
  • 1 lžička růžové vody
  • sladidlo, nejvíce se hodí tmavý třtinový cukr nebo javorový sirup
  • semena z granátového jablka na ozdobení

Postup

  1. Do rendlíku vlijte tekutinu a zamíchejte do ní perly. Nechte 5–10 minut máčet. Mezitím podélně rozkrojte vanilkový lusk a vyškrábněte z něj semínka. Ty přidejte společně se lžičkou růžové vody do rendlíku k perlám.
  2. Obsah rendlíku přiveďte těsně pod bod varu (hladina tekutiny se bude lehce vlnit), stáhněte plamen a mírně vařte přibližně 10 minut. Zpočátku míchejte jen průběžně, ke konci vaření už bez přerušení. Oslaďte a podávejte dozdobené dle chuti.
  3. Tip: Okvětní lístky růže jsou jedlé, používejte ovšem pouze růže chemicky neošetřené.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Špenátový Quiche

La Buchta

Špenátový Quiche

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Čokoládová pěna

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna