Tapioka s růžovou vodou
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Suroviny 1 porce

  • 200 ml tekutiny, nejvíce se hodí kokosové či mandlové
  • 30 g perel tapioky
  • 1 x vanilkový lusk
  • 1 lžička růžové vody
  • sladidlo, nejvíce se hodí tmavý třtinový cukr nebo javorový sirup
  • semena z granátového jablka na ozdobení

Postup

  1. Do rendlíku vlijte tekutinu a zamíchejte do ní perly. Nechte 5–10 minut máčet. Mezitím podélně rozkrojte vanilkový lusk a vyškrábněte z něj semínka. Ty přidejte společně se lžičkou růžové vody do rendlíku k perlám.
  2. Obsah rendlíku přiveďte těsně pod bod varu (hladina tekutiny se bude lehce vlnit), stáhněte plamen a mírně vařte přibližně 10 minut. Zpočátku míchejte jen průběžně, ke konci vaření už bez přerušení. Oslaďte a podávejte dozdobené dle chuti.
  3. Tip: Okvětní lístky růže jsou jedlé, používejte ovšem pouze růže chemicky neošetřené.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Větrníky

Lucie Kazdová

Větrníky

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Špenátový Quiche

La Buchta

Špenátový Quiche

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Lilky s ricottou

Martina Alinče Dvořáková

Lilky s ricottou