Linguine s tuňákem
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Linguine s tuňákem

Suroviny 2 porce

  • 200 g linguine
  • 1 x tuňáka (plechovku ve vlastní šťávě, cca 100 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrstku černých oliv
  • 6 filátek ančoviček
  • 1 lžíci kapary
  • rajskou passatu (ale i čerstvá oloupaná a pokrájená rajčata či plechovku)
  • svazeček hladkolisté petržele
  • olivový olej
  • pepř a sůl

Postup

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou dej vařit těstovinu pěkně al dente. Pokud ovšem používáš domácí těstovinu z předchozího receptu, nech si tento krok až na konec, jsou uvařené hrozně rychle.

  2. Tuňáka slej a trochu nadrob, posekej česnek a olivy, ančovičky nakrájej také na kousíčky.

  3. Na pánvi rozpal olej, půl minutky na něm nech rozvonět česnek, poté přihoď ančovičky s tuňákem, olivama a kapárkama, promíchej, nech ještě chvilenku zarestovat a zalej passatou.

  4. Nech chvilku probublat, opepři, ochutnej a případně trochu dosol (ale s tim opatrně, dost slanosti omáčce dodají ančovičky), ke konci přidej do omáčky posekanou petrželku.

  5. Promíchej omáčku v pánvi s uvařenou těstovinou – a manžáre!

Sama doma a hladová

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Sklenice chlorofylu

Barbora Karchová

Sklenice chlorofylu

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka

Dýňová polévka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem