Matěj Pospíšil
Linguine s tuňákem
Suroviny 2 porce
- 200 g linguine
- 1 x tuňáka (plechovku ve vlastní šťávě, cca 100 g)
- 1 stroužek česneku
- 1 hrstku černých oliv
- 6 filátek ančoviček
- 1 lžíci kapary
- rajskou passatu (ale i čerstvá oloupaná a pokrájená rajčata či plechovku)
- svazeček hladkolisté petržele
- olivový olej
- pepř a sůl
Postup
Do hrnce s vroucí osolenou vodou dej vařit těstovinu pěkně al dente. Pokud ovšem používáš domácí těstovinu z předchozího receptu, nech si tento krok až na konec, jsou uvařené hrozně rychle.
Tuňáka slej a trochu nadrob, posekej česnek a olivy, ančovičky nakrájej také na kousíčky.
Na pánvi rozpal olej, půl minutky na něm nech rozvonět česnek, poté přihoď ančovičky s tuňákem, olivama a kapárkama, promíchej, nech ještě chvilenku zarestovat a zalej passatou.
Nech chvilku probublat, opepři, ochutnej a případně trochu dosol (ale s tim opatrně, dost slanosti omáčce dodají ančovičky), ke konci přidej do omáčky posekanou petrželku.
Promíchej omáčku v pánvi s uvařenou těstovinou – a manžáre!
Sama doma a hladová
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.