Linguine s tuňákem
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Linguine s tuňákem

Suroviny 2 porce

  • 200 g linguine
  • 1 x tuňáka (plechovku ve vlastní šťávě, cca 100 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrstku černých oliv
  • 6 filátek ančoviček
  • 1 lžíci kapary
  • rajskou passatu (ale i čerstvá oloupaná a pokrájená rajčata či plechovku)
  • svazeček hladkolisté petržele
  • olivový olej
  • pepř a sůl

Postup

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou dej vařit těstovinu pěkně al dente. Pokud ovšem používáš domácí těstovinu z předchozího receptu, nech si tento krok až na konec, jsou uvařené hrozně rychle.

  2. Tuňáka slej a trochu nadrob, posekej česnek a olivy, ančovičky nakrájej také na kousíčky.

  3. Na pánvi rozpal olej, půl minutky na něm nech rozvonět česnek, poté přihoď ančovičky s tuňákem, olivama a kapárkama, promíchej, nech ještě chvilenku zarestovat a zalej passatou.

  4. Nech chvilku probublat, opepři, ochutnej a případně trochu dosol (ale s tim opatrně, dost slanosti omáčce dodají ančovičky), ke konci přidej do omáčky posekanou petrželku.

  5. Promíchej omáčku v pánvi s uvařenou těstovinou – a manžáre!

Sama doma a hladová

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Matěj Pospíšil

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Banánový chlebíček

Marika a Jirka Kučovi

Banánový chlebíček

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Karolína Kamberská

Salát z pomerančů, řepy a oříšků