Kokosová panna cotta
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Suroviny 4 porce

  • 350 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 0.25 šálku moučkového cukru
  • 1 x vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný)
  • 1 snítku máty
  • kokosový olej (na vymazání formiček)

Na omáčku

  • 0.5 šálku mražených borůvek
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • pár čerstvých borůvek či jiného lesního ovoce na ozdobení

Postup

  1. Želatinu rozpusť ve vodě a nechej odstát, aby vodu absorbovala.
  2. Formičky nebo nádoby k servírování jemně vymaž kokosovým olejem.
  3. V omáčníku na mírném plameni rozehřej koko mléko, vanilku, cukr a poté přidej želatinu.
  4. 1 až 2 minutky povař, aby se želatina rozpustila.
  5. Směs přeceď, vlij do vymazaných formiček a nech přes noc zchladit v lednici.
  6. Cca 5 minut před servírováním panna cottu vyklop z formičky.
  7. Před podáváním si udělej borůvkový přeliv – v hrnci povař borůvky s javorovým sirupem cca 5 minut.
  8. Dezert přelij omáčkou a ozdob čerstvým ovocem, případně snítkou máty, srdíčko ti zaplesá nad tou krásou!

Sama doma a hladová

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Banánový chlebíček

Marika a Jirka Kučovi

Banánový chlebíček

Donuty

Linda Müllerová

Donuty

Sklenice chlorofylu

Barbora Karchová

Sklenice chlorofylu

Losos v koprové omáčce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Rebarborové muffiny s drobenkou

Gastrokroužek

Rebarborové muffiny s drobenkou