Matěj Pospíšil
Kokosová panna cotta
Suroviny 4 porce
- 350 ml kokosového mléka
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 0.25 šálku moučkového cukru
- 1 x vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný)
- 1 snítku máty
- kokosový olej (na vymazání formiček)
Na omáčku
- 0.5 šálku mražených borůvek
- 1 lžíci javorového sirupu
- pár čerstvých borůvek či jiného lesního ovoce na ozdobení
Postup
- Želatinu rozpusť ve vodě a nechej odstát, aby vodu absorbovala.
- Formičky nebo nádoby k servírování jemně vymaž kokosovým olejem.
- V omáčníku na mírném plameni rozehřej koko mléko, vanilku, cukr a poté přidej želatinu.
- 1 až 2 minutky povař, aby se želatina rozpustila.
- Směs přeceď, vlij do vymazaných formiček a nech přes noc zchladit v lednici.
- Cca 5 minut před servírováním panna cottu vyklop z formičky.
- Před podáváním si udělej borůvkový přeliv – v hrnci povař borůvky s javorovým sirupem cca 5 minut.
- Dezert přelij omáčkou a ozdob čerstvým ovocem, případně snítkou máty, srdíčko ti zaplesá nad tou krásou!
Sama doma a hladová
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.