Kokosová panna cotta
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Suroviny 4 porce

  • 350 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 0.25 šálku moučkového cukru
  • 1 x vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný)
  • 1 snítku máty
  • kokosový olej (na vymazání formiček)

Na omáčku

  • 0.5 šálku mražených borůvek
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • pár čerstvých borůvek či jiného lesního ovoce na ozdobení

Postup

  1. Želatinu rozpusť ve vodě a nechej odstát, aby vodu absorbovala.
  2. Formičky nebo nádoby k servírování jemně vymaž kokosovým olejem.
  3. V omáčníku na mírném plameni rozehřej koko mléko, vanilku, cukr a poté přidej želatinu.
  4. 1 až 2 minutky povař, aby se želatina rozpustila.
  5. Směs přeceď, vlij do vymazaných formiček a nech přes noc zchladit v lednici.
  6. Cca 5 minut před servírováním panna cottu vyklop z formičky.
  7. Před podáváním si udělej borůvkový přeliv – v hrnci povař borůvky s javorovým sirupem cca 5 minut.
  8. Dezert přelij omáčkou a ozdob čerstvým ovocem, případně snítkou máty, srdíčko ti zaplesá nad tou krásou!

Sama doma a hladová

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Kešu duhový dort

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Štrůdlové muffiny

Kateřina Bednářová

Štrůdlové muffiny

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico