Guacamole
Jitka Adamová

Jitka Adamová

Guacamole

Suroviny 1 porce

  • 2 celá avokáda
  • 1 šťávu z 1 limetky
  • 5 cherry rajčátek
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 chilli papričku
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř dle chuti

Postup

  1. Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a lžičkou vydlabejte dužninu. Rozmačkejte ji v misce vidličkou a ihned pokapejte šťávou z limetky, aby avokádo nezhnědlo. Přidejte nadrobno nasekaná rajčátka, cibulku, chilli papričku, rozetřený česnek a koriandr. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Umíchejte krém a podávejte se lněnými krekry či raw chlebem. Ozdobte čerstvou zelenou natí – řeřichou, koriandrem, natí jarní cibulky, petrželkou.
  2. Můj tip: Až budete mít barevnější náladu, nekrájejte rajčátka nadrobno do pomazánky. Rozkrojte je na čtvrtiny a namazané krekry jimi ozdobte.

RAW pro zdraví a krásu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Kokosové bonbonky v čokoládě

Petra Novotná

Kokosové bonbonky v čokoládě

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše