Guacamole
Jitka Adamová

Jitka Adamová

Guacamole

Suroviny 1 porce

  • 2 celá avokáda
  • 1 šťávu z 1 limetky
  • 5 cherry rajčátek
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 chilli papričku
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř dle chuti

Postup

  1. Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a lžičkou vydlabejte dužninu. Rozmačkejte ji v misce vidličkou a ihned pokapejte šťávou z limetky, aby avokádo nezhnědlo. Přidejte nadrobno nasekaná rajčátka, cibulku, chilli papričku, rozetřený česnek a koriandr. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Umíchejte krém a podávejte se lněnými krekry či raw chlebem. Ozdobte čerstvou zelenou natí – řeřichou, koriandrem, natí jarní cibulky, petrželkou.
  2. Můj tip: Až budete mít barevnější náladu, nekrájejte rajčátka nadrobno do pomazánky. Rozkrojte je na čtvrtiny a namazané krekry jimi ozdobte.

RAW pro zdraví a krásu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Ravioly

Linda Müllerová

Ravioly

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

„Rybičková“ pomazánka z cizrny

Petr Klíma

„Rybičková“ pomazánka z cizrny