Jitka Adamová
Guacamole
Suroviny 1 porce
- 2 celá avokáda
- 1 šťávu z 1 limetky
- 5 cherry rajčátek
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 chilli papričku
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a lžičkou vydlabejte dužninu. Rozmačkejte ji v misce vidličkou a ihned pokapejte šťávou z limetky, aby avokádo nezhnědlo. Přidejte nadrobno nasekaná rajčátka, cibulku, chilli papričku, rozetřený česnek a koriandr. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Umíchejte krém a podávejte se lněnými krekry či raw chlebem. Ozdobte čerstvou zelenou natí – řeřichou, koriandrem, natí jarní cibulky, petrželkou.
- Můj tip: Až budete mít barevnější náladu, nekrájejte rajčátka nadrobno do pomazánky. Rozkrojte je na čtvrtiny a namazané krekry jimi ozdobte.
RAW pro zdraví a krásu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.