Kulajda s houbičkami shiitake
Jitka Adamová

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Suroviny 4 porce

  • 80 g slunečnicových semínek
  • 2 středně velké cukety
  • 1 zralé avokádo
  • 4 větší hlavičky shiitake
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • sůl podle chuti
  • 1 lžíce sirupu z agáve
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Slunečnicové semínko namočte přes noc do vody. Ráno vodu slijte a slunečnici umixujte do hladka spolu s očištěnou cuketou a vypeckovaným oloupaným avokádem.
  2. Umíchejte marinádu ze sójové omáčky tamari a sezamového oleje, vložte do ní houby a nechte asi hodinu marinovat. Poté slijte marinádu a nakrájejte houby na tenké plátky.
  3. Celer očistěte, oškrábejte vypouklou stranu a nakrájejte ho najemno. Kopr oberte ze stonků a nasekejte, vmíchejte do polévky. Polévku dochuťte solí, sirupem z agáve a citronovou šťávou, až dosáhnete požadované sladkokyselé chuti.
  4. Ohřejte polévku na 42 °C a vložte do ní houby s celerem. Podávejte teplé, nejlépe v zimě.
  5. Tip: Do polévky můžete přidat špetku koriandru a drcený kajenský pepř. Toto koření krásně prohřeje v chladných dnech a dodá polévce orientální příchuť.

RAW pro zdraví a krásu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Věra Strnadová

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka