Kulajda s houbičkami shiitake
Jitka Adamová

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Suroviny 4 porce

  • 80 g slunečnicových semínek
  • 2 středně velké cukety
  • 1 zralé avokádo
  • 4 větší hlavičky shiitake
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • sůl podle chuti
  • 1 lžíce sirupu z agáve
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Slunečnicové semínko namočte přes noc do vody. Ráno vodu slijte a slunečnici umixujte do hladka spolu s očištěnou cuketou a vypeckovaným oloupaným avokádem.
  2. Umíchejte marinádu ze sójové omáčky tamari a sezamového oleje, vložte do ní houby a nechte asi hodinu marinovat. Poté slijte marinádu a nakrájejte houby na tenké plátky.
  3. Celer očistěte, oškrábejte vypouklou stranu a nakrájejte ho najemno. Kopr oberte ze stonků a nasekejte, vmíchejte do polévky. Polévku dochuťte solí, sirupem z agáve a citronovou šťávou, až dosáhnete požadované sladkokyselé chuti.
  4. Ohřejte polévku na 42 °C a vložte do ní houby s celerem. Podávejte teplé, nejlépe v zimě.
  5. Tip: Do polévky můžete přidat špetku koriandru a drcený kajenský pepř. Toto koření krásně prohřeje v chladných dnech a dodá polévce orientální příchuť.

RAW pro zdraví a krásu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Trhané hovězí

Julie Kučerovská

Trhané hovězí

Čokoládové dortíky

Martina Alinče Dvořáková

Čokoládové dortíky

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček

Antidepresivní kuličky

Jana Vlková

Antidepresivní kuličky

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem