Pohanková granola
Michaela Šupáková

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Suroviny 450 gramů

  • 150 g pohanky (v suchém stavu)
  • 120 g mandlí
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 30 g sezamových semínek
  • 45 g chia semínek
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 ml javorového nebo kokosového sirupu

Postup

  1. Pohanku a mandle zalijeme vodou a necháme namáčet přes noc při pokojové teplotě. Druhý den vodu slijeme, přidáme ostatní suroviny a vše promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a pohankovou směs na něj rovnoměrně rozprostřeme. Granolu pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut až hodinu dozlatova. Během pečení ji několikrát promícháme, aby se nepřipálila. Hotovu granolu uchováváme v uzavíratelné sklenici.

Cooking with Šůša

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Rizoto z červené řepy

Fitrecepty

Rizoto z červené řepy

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky