Pohanková granola
Michaela Šupáková

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Suroviny 450 gramů

  • 150 g pohanky (v suchém stavu)
  • 120 g mandlí
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 30 g sezamových semínek
  • 45 g chia semínek
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 ml javorového nebo kokosového sirupu

Postup

  1. Pohanku a mandle zalijeme vodou a necháme namáčet přes noc při pokojové teplotě. Druhý den vodu slijeme, přidáme ostatní suroviny a vše promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a pohankovou směs na něj rovnoměrně rozprostřeme. Granolu pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut až hodinu dozlatova. Během pečení ji několikrát promícháme, aby se nepřipálila. Hotovu granolu uchováváme v uzavíratelné sklenici.

Cooking with Šůša

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Raw pizza

Jitka Adamová

Raw pizza

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec