Michaela Šupáková
Pohanková granola
Suroviny 450 gramů
- 150 g pohanky (v suchém stavu)
- 120 g mandlí
- 100 g slunečnicových semínek
- 30 g sezamových semínek
- 45 g chia semínek
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 100 ml javorového nebo kokosového sirupu
Postup
Pohanku a mandle zalijeme vodou a necháme namáčet přes noc při pokojové teplotě. Druhý den vodu slijeme, přidáme ostatní suroviny a vše promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a pohankovou směs na něj rovnoměrně rozprostřeme. Granolu pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut až hodinu dozlatova. Během pečení ji několikrát promícháme, aby se nepřipálila. Hotovu granolu uchováváme v uzavíratelné sklenici.
Cooking with Šůša
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.