Trhané hovězí
Julie Kučerovská

Julie Kučerovská

Trhané hovězí

Suroviny 4 porce

  • 400 g zadního hovězího masa v celku
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 3 lžičky římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 150 ml extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Zapni si horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 150 °C.

  2. Maso si dej do hlubokého talíře. V malé misce smíchej cukr, kmín, lžičku soli, lžičku mletého pepře a mletou papriku. Promíchej a vmasíruj rukou kořeněnou směs do masa.

  3. Potom na maso nalij asi 50 ml olivového oleje a opět ho vmasíruj krouživými pohyby dovnitř.

  4. Rozpal pánev s trochou oleje, stačí asi půl minuty. Pak na ni vlož maso. Opékej ho z každé strany asi 2 minuty, aby se zatáhlo – hotové maso bude na povrchu hnědé, ne růžové.

  5. Nakonec maso vlož do malého pekáčku a přilij k němu zbylých 100 ml oleje. Přiklop pokličkou nebo alobalem a dej ho péct do vyhřáté trouby na 6 hodin. Během pečení můžeš maso zkontrolovat, hotové půjde snadno vidličkou rozdělit na vlákna. Právě tak ho po vytažení z trouby taky natrhej.

  6. Rada pro tebe:

    Trhané hovězí nejlépe chutná v mexické tortille spolu s bílými fazolemi v rajčatovém nálevu, nasekanými cherry rajčátky, zakysanou smetanou a guacamole, které najdeš v kapitole Vegetariánské večeře. Nebo ho dej jen do rozkrojené housky či bagetky a přidej k němu svou oblíbenou zeleninu: třeba ledový salát nebo rukolu. Skvěle chutná i jen tak s rýží.

Kuchařka pro teenagery

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Koprová polévka s pečeným květákem

Monika Menky

Koprová polévka s pečeným květákem

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení