Trhané hovězí
Julie Kučerovská

Julie Kučerovská

Trhané hovězí

Suroviny 4 porce

  • 400 g zadního hovězího masa v celku
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 3 lžičky římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 150 ml extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Zapni si horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 150 °C.

  2. Maso si dej do hlubokého talíře. V malé misce smíchej cukr, kmín, lžičku soli, lžičku mletého pepře a mletou papriku. Promíchej a vmasíruj rukou kořeněnou směs do masa.

  3. Potom na maso nalij asi 50 ml olivového oleje a opět ho vmasíruj krouživými pohyby dovnitř.

  4. Rozpal pánev s trochou oleje, stačí asi půl minuty. Pak na ni vlož maso. Opékej ho z každé strany asi 2 minuty, aby se zatáhlo – hotové maso bude na povrchu hnědé, ne růžové.

  5. Nakonec maso vlož do malého pekáčku a přilij k němu zbylých 100 ml oleje. Přiklop pokličkou nebo alobalem a dej ho péct do vyhřáté trouby na 6 hodin. Během pečení můžeš maso zkontrolovat, hotové půjde snadno vidličkou rozdělit na vlákna. Právě tak ho po vytažení z trouby taky natrhej.

  6. Rada pro tebe:

    Trhané hovězí nejlépe chutná v mexické tortille spolu s bílými fazolemi v rajčatovém nálevu, nasekanými cherry rajčátky, zakysanou smetanou a guacamole, které najdeš v kapitole Vegetariánské večeře. Nebo ho dej jen do rozkrojené housky či bagetky a přidej k němu svou oblíbenou zeleninu: třeba ledový salát nebo rukolu. Skvěle chutná i jen tak s rýží.

Kuchařka pro teenagery

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Guacamole

Jitka Adamová

Guacamole

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)