Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy
Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Suroviny 4 porce

Zelenina

  • 5 listů kapusty (150 g)
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce másla
  • 150 g baby špenátu
  • 2 lžíce citronové šťávy

Maso

  • 4 kuřecí prsa s kostí (à 150 g)
  • 50 g gorgonzoly
  • 100 g ricotty
  • 1.5 lžíce mascarpone
  • 4 snítky tymiánu
  • 100 g pekanových ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2 snítky nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Maso očistěte, odkrojte blanky a tenkým ostrým nožem vyřízněte směrem od kosti kapsu dlouhou zhruba 5 cm, ale neprořízněte do konce.
  2. Gorgonzolu, ricottu a mascarpone prošlehejte a pomocí cukrářského sáčku naplňte směsí kuřecí kapsy. Kraje spojte párátkem, osolte, opepřete a vyskládejte vedle sebe do pekáče. Na každou položte snítku tymiánu. Pečte je v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 25 minut. Pekany rozprostřete na plech a pražte je v troubě asi 6 minut, až se rozvoní. Vyjměte je a nechte zchladnout.
  3. Mezitím kapustové listy spařte ve vroucí vodě, zhruba 30 vteřin, zchlaďte je ve studené vodě, vyřízněte tvrdý střed a list nakrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na másle orestujte cibuli 1 minutu, přidejte kapustu, opékejte 1 minutu, vsypte špenát, nechte zavadnout. Ochuťte solí a citronovou šťávou.
  4. Upečené maso vyjměte a orestujte z obou stran v pánvi na oleji dozlatova, zhruba 5 minut.
  5. Ořechy nasekejte nahrubo. Výpek z masa promíchejte s vývarem, máslem, nadrobno nasekanou petrželkou a ořechy. Povařte 5 minut.
  6. Z masa vytrhněte párátko, podávejte přelité omáčkou s pekany a restovanou zeleninou.

Fresh kuchyně

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Velikonoční nádivkové muffiny

Svatava Vašková

Velikonoční nádivkové muffiny

Čočkový kuskus s tuňákem

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu