Apetit
Kuřecí salát s avokádem
Suroviny 4 porce
- 400 g kuřecích prsních řízků
- 2 lžičky strouhané kůry z (bio)limety
- 2 stroužky česneku, drcené
- 4 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce panenského olivového oleje + na potření
- mořská sůl
- 2 x kukuřičné klasy
- 0.5 x ledového nebo římského salátu
- 1 x dužina z 1 avokáda, na plátky
- 4 x jarní cibulky, nakrájené najemno
- malý svazek koriandru
Postup
- Mezitím dejte kukuřici do nádoby vhodné do mikrovlnky, přilijte 2 lžíce vody a vařte v mikrovlnce na nejvyšší příkon 2 minuty, až je kukuřice měkká. (Také ji však můžete uvařit v osolené vodě.) Vyjměte z nádoby, osušte a potřete olejem.
- Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a grilujte na něm kuřecí maso a kukuřici 4–5 minut po kaž dé straně. Kuře vložte na talíř, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Kukuřici dejte na prkénko a nechte 5 minut chladnout. Ostrým nožem z kukuřičných klasů seřízněte zrnka. Maso nakrájejte na úhledné plátky.
- Na zálivku prošlehejte zbylé 2 lžíce limetové šťávy se zbylou lžící oleje a osolte. Natrhané salátové listy rozložte na servírovací mísu. Na ně rozložte kukuřici, avokádo, jarní cibulku a kuřecí maso. Posypte koriandrem a pokapejte připravenou zálivkou. Ihned podávejte.