Bramboráčky

Bramboráčky

Suroviny 4 porce

  • 600 g brambor
  • 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby)
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce smetanového křenu
  • 1 x malé vejce
  • 1 x větší jablko
  • jablečný ocet
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka mletého zázvoru
  • olej
  • 1 x cibule
  • 120 ml zakysané smetany
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • jemně strouhaný čerstvý křen podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte cca 600 g brambor. V sítu je proplachujte studenou vodou, až začne vytékat čirá. Pak z nich v utěrce důkladně vymačkejte tekutinu. V míse prošlehejte 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 1 lžičku soli, čerstvě mletý pepř podle chuti, 2 lžíce smetanového křenu a 1 malé vejce, vmíchejte brambory. V misce smíchejte 1 větší jablko, na kostičky, jablečný ocet podle chuti, 1 lžičku medu a špetku mletého zázvoru; vzniklý reliš odložte do ledničky. Na troše oleje opečte dozlatova tenká půlkolečka z 1 cibule. Ve velké pánvi na pár lžících oleje opékejte bramboráčky dozlatova, z každé strany 4 minuty. Odkládejte je na papírové utěrky. Mezitím smíchejte 120 ml zakysané smetany, 60 ml smetany ke šlehání, ušlehané dotuha, s jemně strouhaným čerstvým křenem podle chuti. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Kuře na olivách a citronu

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Kuře na olivách a citronu

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Petr Klíma

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Lentilkové cakepops

Ondřej Holinka

Lentilkové cakepops