Bramboráčky

Bramboráčky

Suroviny 4 porce

  • 600 g brambor
  • 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby)
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce smetanového křenu
  • 1 x malé vejce
  • 1 x větší jablko
  • jablečný ocet
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka mletého zázvoru
  • olej
  • 1 x cibule
  • 120 ml zakysané smetany
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • jemně strouhaný čerstvý křen podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte cca 600 g brambor. V sítu je proplachujte studenou vodou, až začne vytékat čirá. Pak z nich v utěrce důkladně vymačkejte tekutinu. V míse prošlehejte 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 1 lžičku soli, čerstvě mletý pepř podle chuti, 2 lžíce smetanového křenu a 1 malé vejce, vmíchejte brambory. V misce smíchejte 1 větší jablko, na kostičky, jablečný ocet podle chuti, 1 lžičku medu a špetku mletého zázvoru; vzniklý reliš odložte do ledničky. Na troše oleje opečte dozlatova tenká půlkolečka z 1 cibule. Ve velké pánvi na pár lžících oleje opékejte bramboráčky dozlatova, z každé strany 4 minuty. Odkládejte je na papírové utěrky. Mezitím smíchejte 120 ml zakysané smetany, 60 ml smetany ke šlehání, ušlehané dotuha, s jemně strouhaným čerstvým křenem podle chuti. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Guacamole

Jitka Adamová

Guacamole

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Jemná mrkvová polévka

Petra Novotná

Jemná mrkvová polévka

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč