Čokoládové sušenky s pekany

Čokoládové sušenky s pekany

Suroviny 28 sušenků

  • 450 g tmavé čokolády (50–70%), nalámané
  • 0.25 hrnku másla, změklého
  • 0.75 hrnku třtinového cukru (muscovado) nebo krupicového cukru
  • 0.75 hrnku hladké mouky
  • 0.25 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 x vejce
  • 1 hrnek nasekaných pekanových ořechů

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C. Polovinu čokolády nasekejte a odložte stranou. Druhou polovinu rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě na střední výkon (pozor, ať ji nespálíte). Promíchejte. Přidejte máslo a znovu dobře promíchejte. Potom přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce a opět promíchejte. Přidejte ořechy a nasekanou čokoládu.
  2. Pomocí lžíce tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem sušenky. Na jednu sušenku vám bude stačit 1 vrchovatá lžíce těsta. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte rozestupy zhruba 4–5 cm, během pečení se roztečou. Pečte 12–13 minut. Nechte zhruba 1 minutu chladnout na plechu, potom přemístěte na mřížku, až zcela vychladnou.
  3. Něco navíc: u0002Po sušenkách se většinou velmi rychle zapráší, radíme je proto upéct rovnou z dvojité dávky a část si uschovat do mrazáku..

Bleskové dezerty (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Superzelený salát s lososem

Apetit

Superzelený salát s lososem

Rybí salát s quinoou

Apetit

Rybí salát s quinoou

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Karolína Kamberská

Salát z pomerančů, řepy a oříšků