Čokoládové sušenky s pekany

Čokoládové sušenky s pekany

Suroviny 28 sušenků

  • 450 g tmavé čokolády (50–70%), nalámané
  • 0.25 hrnku másla, změklého
  • 0.75 hrnku třtinového cukru (muscovado) nebo krupicového cukru
  • 0.75 hrnku hladké mouky
  • 0.25 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 x vejce
  • 1 hrnek nasekaných pekanových ořechů

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C. Polovinu čokolády nasekejte a odložte stranou. Druhou polovinu rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě na střední výkon (pozor, ať ji nespálíte). Promíchejte. Přidejte máslo a znovu dobře promíchejte. Potom přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce a opět promíchejte. Přidejte ořechy a nasekanou čokoládu.
  2. Pomocí lžíce tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem sušenky. Na jednu sušenku vám bude stačit 1 vrchovatá lžíce těsta. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte rozestupy zhruba 4–5 cm, během pečení se roztečou. Pečte 12–13 minut. Nechte zhruba 1 minutu chladnout na plechu, potom přemístěte na mřížku, až zcela vychladnou.
  3. Něco navíc: u0002Po sušenkách se většinou velmi rychle zapráší, radíme je proto upéct rovnou z dvojité dávky a část si uschovat do mrazáku..

Bleskové dezerty (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč

Semlor

Linda Müllerová

Semlor