Čokoládové sušenky s pekany
Suroviny 28 sušenků
- 450 g tmavé čokolády (50–70%), nalámané
- 0.25 hrnku másla, změklého
- 0.75 hrnku třtinového cukru (muscovado) nebo krupicového cukru
- 0.75 hrnku hladké mouky
- 0.25 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 x vejce
- 1 hrnek nasekaných pekanových ořechů
Postup
- Troubu vyhřejte na 180 °C. Polovinu čokolády nasekejte a odložte stranou. Druhou polovinu rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě na střední výkon (pozor, ať ji nespálíte). Promíchejte. Přidejte máslo a znovu dobře promíchejte. Potom přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce a opět promíchejte. Přidejte ořechy a nasekanou čokoládu.
- Pomocí lžíce tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem sušenky. Na jednu sušenku vám bude stačit 1 vrchovatá lžíce těsta. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte rozestupy zhruba 4–5 cm, během pečení se roztečou. Pečte 12–13 minut. Nechte zhruba 1 minutu chladnout na plechu, potom přemístěte na mřížku, až zcela vychladnou.
- Něco navíc: u0002Po sušenkách se většinou velmi rychle zapráší, radíme je proto upéct rovnou z dvojité dávky a část si uschovat do mrazáku..
Bleskové dezerty (Edice Apetit)
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.