Mexická fazolová s tortillami s fetou

Mexická fazolová s tortillami s fetou

Suroviny 4 porce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 x nakrájenou cibuli
  • 1 lžíce omáčky chipotle nebo podle chuti
  • 500 g rajčatového pyré (passaty)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 800 g konzervu fazolí (černých a červených)
  • sůl a mletý pepř
  • 200 g sýra feta
  • 2 stroužky česneku
  • 8 malých pšeničných tortill
  • čerstvý koriandr
  • chilli papričky
  • zakysaná smetana

Postup

  1. V hrnci na 1 lžíci olivového oleje opékejte 1 nakrájenou cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte 1 lžíci omáčky chipotle nebo podle chuti, 500 g rajčatového pyré (passaty), 500 ml zeleninového vývaru a vsypte 2x 400g konzervu fazolí (černých a červených), scezené a propláchnuté. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Mezitím do mísy rozdrobte 200 g sýra feta, promíchejte s 2 drcenými stroužky česneku a rozdělte na 4 velké nebo 8 malých pšeničných tortill: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte z obou stran dozlatova. Jezte s čerstvým koriandrem, chilli papričkami a kopečkem zakysané smetany, doplňte tortillami.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake