Mexická fazolová s tortillami s fetou
Suroviny 4 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 x nakrájenou cibuli
- 1 lžíce omáčky chipotle nebo podle chuti
- 500 g rajčatového pyré (passaty)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 800 g konzervu fazolí (černých a červených)
- sůl a mletý pepř
- 200 g sýra feta
- 2 stroužky česneku
- 8 malých pšeničných tortill
- čerstvý koriandr
- chilli papričky
- zakysaná smetana
Postup
- V hrnci na 1 lžíci olivového oleje opékejte 1 nakrájenou cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte 1 lžíci omáčky chipotle nebo podle chuti, 500 g rajčatového pyré (passaty), 500 ml zeleninového vývaru a vsypte 2x 400g konzervu fazolí (černých a červených), scezené a propláchnuté. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Mezitím do mísy rozdrobte 200 g sýra feta, promíchejte s 2 drcenými stroužky česneku a rozdělte na 4 velké nebo 8 malých pšeničných tortill: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte z obou stran dozlatova. Jezte s čerstvým koriandrem, chilli papričkami a kopečkem zakysané smetany, doplňte tortillami.