Náš Exot
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot

Suroviny 1 porce

  • 60 g quinoy
  • 20 g sušených datlí bez pecky
  • 40 ml jablečného moštu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných lískových oříšků
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka soli

Postup

  1. Den předem namočte datle do jablečného moštu, použijte mělčí misku, aby byly opravdu ponořené (pokud jste tuto přípravu den předem nestihli, povařte je alespoň 10 minut v moštu smíchaném s 20 ml vody). Quinou dobře propláchněte (můžete ji i předem na 5 minut namočit, abyste si proplachování usnadnili) a dejte do hrnce se špetkou soli a 150 ml vroucí vody. Vařte na mírném plameni pod pokličkou, dokud není quinoa rozvařená (trvá to asi 20 až 25 minut). Odstavte, přidejte tuk a nechte ještě pod pokličkou dojít. Mezitím rozmixujte datle s jablečným moštem, citronovou šťávou a kardamomem na pastu. Tu promíchejte s quinoou a kaši nakonec posypte nasekanými lískovými oříšky.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Vánočka

Lucie Kazdová

Vánočka

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Vietnamská salátová mísa s kuřetem

Matěj Pospíšil

Vietnamská salátová mísa s kuřetem