Jana a David Borozidisovi
Náš Exot
Suroviny 1 porce
- 60 g quinoy
- 20 g sušených datlí bez pecky
- 40 ml jablečného moštu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekaných lískových oříšků
- 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
- špetka mletého kardamomu
- špetka soli
Postup
Den předem namočte datle do jablečného moštu, použijte mělčí misku, aby byly opravdu ponořené (pokud jste tuto přípravu den předem nestihli, povařte je alespoň 10 minut v moštu smíchaném s 20 ml vody). Quinou dobře propláchněte (můžete ji i předem na 5 minut namočit, abyste si proplachování usnadnili) a dejte do hrnce se špetkou soli a 150 ml vroucí vody. Vařte na mírném plameni pod pokličkou, dokud není quinoa rozvařená (trvá to asi 20 až 25 minut). Odstavte, přidejte tuk a nechte ještě pod pokličkou dojít. Mezitím rozmixujte datle s jablečným moštem, citronovou šťávou a kardamomem na pastu. Tu promíchejte s quinoou a kaši nakonec posypte nasekanými lískovými oříšky.
Naše hustý kaše
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.