Náš Exot
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot

Suroviny 1 porce

  • 60 g quinoy
  • 20 g sušených datlí bez pecky
  • 40 ml jablečného moštu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných lískových oříšků
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka soli

Postup

  1. Den předem namočte datle do jablečného moštu, použijte mělčí misku, aby byly opravdu ponořené (pokud jste tuto přípravu den předem nestihli, povařte je alespoň 10 minut v moštu smíchaném s 20 ml vody). Quinou dobře propláchněte (můžete ji i předem na 5 minut namočit, abyste si proplachování usnadnili) a dejte do hrnce se špetkou soli a 150 ml vroucí vody. Vařte na mírném plameni pod pokličkou, dokud není quinoa rozvařená (trvá to asi 20 až 25 minut). Odstavte, přidejte tuk a nechte ještě pod pokličkou dojít. Mezitím rozmixujte datle s jablečným moštem, citronovou šťávou a kardamomem na pastu. Tu promíchejte s quinoou a kaši nakonec posypte nasekanými lískovými oříšky.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Polévka z pečených rajčat

Fitrecepty

Polévka z pečených rajčat

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Ječná kaše s mákem a citrónem

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem