Kokosová polenta
Monika Menky

Monika Menky

Kokosová polenta

Suroviny 1 porce

Na ozdobu

  • 0.5 hrnku jahod
  • sekané mandle
  • kokos
  • 0.66 hrnku kokosového mléka
  • sladidlo dle chuti (agáve, javorový sirup, med)
  • 1 lžíce chia semínek
  • 0.25 hrnku kokosové mouky (kokos namletý na jemno)

Postup

  1. V malém kastrůlku (při střední teplotě) smícháme kokosové mléko, sladidlo a chia semínka.

  2. Jakmile se suroviny spojí a budou se nahoře tvořit malé bublinky (nesmí se vařit), přidáme kokosovou mouku a mícháme asi 2–3 minuty do zhoustnutí. Zdobíme jahodami, mandlemi a podáváme teplé.

  3. Můžeme ozdobit i pečeným kokosem.

  4. (Mletý kokos dáme na pečicí papír a pečeme při 180 °C do zlatova.)

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)