Monika Menky
Kokosová polenta
Suroviny 1 porce
Na ozdobu
- 0.5 hrnku jahod
- sekané mandle
- kokos
- 0.66 hrnku kokosového mléka
- sladidlo dle chuti (agáve, javorový sirup, med)
- 1 lžíce chia semínek
- 0.25 hrnku kokosové mouky (kokos namletý na jemno)
Postup
V malém kastrůlku (při střední teplotě) smícháme kokosové mléko, sladidlo a chia semínka.
Jakmile se suroviny spojí a budou se nahoře tvořit malé bublinky (nesmí se vařit), přidáme kokosovou mouku a mícháme asi 2–3 minuty do zhoustnutí. Zdobíme jahodami, mandlemi a podáváme teplé.
Můžeme ozdobit i pečeným kokosem.
(Mletý kokos dáme na pečicí papír a pečeme při 180 °C do zlatova.)
Můj život bez lepku
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.