Monika Menky
Koprová polévka s pečeným květákem
Suroviny 1 hrnec
Na ozdobu
- 3 vařená vejce
- pečený květák
- 700 g brambor (nakrájených na drobné kostičky)
- 0.5 malého květáku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 900 ml mléka
- podle chuti nakrájený kopr
- sůl/pepř
Postup
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, větší růžičku květáku, koření, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a pod pokličkou slabým varem vaříme do změknutí brambor. Děrovanou naběračkou dáme polovinu uvařených brambor stranou, odstraníme koření a zbytek brambor v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
Naředíme mlékem, přidáme kopr a uvedeme k varu. Rozehřejeme si troubu, květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme ho na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a necháme do zlatova opéct.
Když se polévka povaří, přidáme prohřát odložené brambory a podle svých potřeb dochutíme.
Sevírujeme s uvařeným vejcem a pečeným květákem.
Můj život bez lepku
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.