Koprová polévka s pečeným květákem
Monika Menky

Monika Menky

Koprová polévka s pečeným květákem

Suroviny 1 hrnec

Na ozdobu

  • 3 vařená vejce
  • pečený květák
  • 700 g brambor (nakrájených na drobné kostičky)
  • 0.5 malého květáku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 900 ml mléka
  • podle chuti nakrájený kopr
  • sůl/pepř

Postup

  1. Do hrnce vložíme nakrájené brambory, větší růžičku květáku, koření, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a pod pokličkou slabým varem vaříme do změknutí brambor. Děrovanou naběračkou dáme polovinu uvařených brambor stranou, odstraníme koření a zbytek brambor v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.

  2. Naředíme mlékem, přidáme kopr a uvedeme k varu. Rozehřejeme si troubu, květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme ho na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a necháme do zlatova opéct.

  3. Když se polévka povaří, přidáme prohřát odložené brambory a podle svých potřeb dochutíme.

  4. Sevírujeme s uvařeným vejcem a pečeným květákem.

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Vaflovajíčka s bazalkou

Fitrecepty

Vaflovajíčka s bazalkou

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka