Dýňovo-jablečná polévka
Fitrecepty

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Suroviny 6 porcí

  • 500 g dýně hokkaido*
  • 2 střední jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 šalotky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky společně s jablky a obojí rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Česnek nakrájíme na plátky a poklademe také na plech. Vše zalijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme sušeným tymiánem. Plech dáme do trouby a pečeme při 170–180 °C cca 35 minut.

  3. V hrnci osmahneme nadrobno nasekané šalotky. Přidáme upečenou dýni s jablky, zalijeme vývarem a necháme vařit 15 minut.

  4. Polévku necháme vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme a opepříme podle chuti.

  5. Tip: Vnitřek dýně nevyhazujte. Semínka vyberte, opražte je nasucho na pánvi a ozdobte jimi polévku.

  6. *Dýně hokkaido je bohatá na vitamíny A, B, C, betakaroten a také vápník. Napomáhá při onemocnění slinivky břišní nebo žaludečních potížích a má skvělé detoxikační účinky.

Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Donuty

Jitka Adamová

Donuty

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Kari z červené čočky s dýní

Ivana Stenzlová

Kari z červené čočky s dýní