Dýňovo-jablečná polévka
Fitrecepty

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Suroviny 6 porcí

  • 500 g dýně hokkaido*
  • 2 střední jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 šalotky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky společně s jablky a obojí rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Česnek nakrájíme na plátky a poklademe také na plech. Vše zalijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme sušeným tymiánem. Plech dáme do trouby a pečeme při 170–180 °C cca 35 minut.

  3. V hrnci osmahneme nadrobno nasekané šalotky. Přidáme upečenou dýni s jablky, zalijeme vývarem a necháme vařit 15 minut.

  4. Polévku necháme vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme a opepříme podle chuti.

  5. Tip: Vnitřek dýně nevyhazujte. Semínka vyberte, opražte je nasucho na pánvi a ozdobte jimi polévku.

  6. *Dýně hokkaido je bohatá na vitamíny A, B, C, betakaroten a také vápník. Napomáhá při onemocnění slinivky břišní nebo žaludečních potížích a má skvělé detoxikační účinky.

Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Donuty

Jitka Adamová

Donuty

Trampský gulášek

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek

Kokosová polenta

Monika Menky

Kokosová polenta

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Náš Exot

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot