Monika Menky
Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem
Suroviny 1 12
- 0.5 šálku oloupaných pistácií
- 12 čerstvých černých fíků
- 300 g riccoty
- 2 lžíce medu
- sůl
Postup
Pistácie rozložíme na pečicí papír a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
Po vyjmutí necháme vychladnout a posekáme na malé kousky. Fíky rozkrájíme na osminky a vložíme do pekáče.
Zalijeme medem a pečeme asi 10 minut, dokud nejsou fíky měkké, ale stále musí držet tvar.
Do misky si vyklepneme riccotu, kterou trochu osolíme. Do středu každého upečeného víku dáme lžičku riccoty, posypeme pistáciemi a před podáváním dáme do trouba ohřát. Podáváme teplé.
Můj život bez lepku
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.