Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem
Monika Menky

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Suroviny 1 12

  • 0.5 šálku oloupaných pistácií
  • 12 čerstvých černých fíků
  • 300 g riccoty
  • 2 lžíce medu
  • sůl

Postup

  1. Pistácie rozložíme na pečicí papír a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.

  2. Po vyjmutí necháme vychladnout a posekáme na malé kousky. Fíky rozkrájíme na osminky a vložíme do pekáče.

  3. Zalijeme medem a pečeme asi 10 minut, dokud nejsou fíky měkké, ale stále musí držet tvar.

  4. Do misky si vyklepneme riccotu, kterou trochu osolíme. Do středu každého upečeného víku dáme lžičku riccoty, posypeme pistáciemi a před podáváním dáme do trouba ohřát. Podáváme teplé.

Můj život bez lepku

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Salát s tuňákem a jahodami

Fitrecepty

Salát s tuňákem a jahodami

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo