Julie Kučerovská
Zeleninová pomazánka
Suroviny 4 porce
- 1 velká mrkev
- 1 zelená nebo žlutá paprika
- 120 g sýra eidamu v celku
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 200 g pomazánkového másla
- 150 g lučiny
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
Mrkev a papriku si omyj. Papriku zbav semínek a mrkev oškrábej. Pak oba druhy zeleniny i sýr nakrájej na malé kostičky.
Petrželku omyj a nakrájej nadrobno, vlož ji spolu se zeleninou a sýrem do mixéru, který má nástavec sekáčku, a trochu promixuj, aby se zelenina nasekala na co nejmenší kousky.
Do rozmixované směsi ručně vmíchej lučinu s pomazánkovým máslem, všechny složky se musí spojit dohromady.
Nakonec pomazánku opepři a osol podle chuti.
Kuchařka pro teenagery
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.