Veganská čokoládová buchta
Julie Kučerovská

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Suroviny 1 forma (30 cm)

Na polevu

  • ořechy či sušené ovoce na ozdobu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 ml vody

Na těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžičku octa
  • 1 hrnek studené vody
  • 0.5 hrnku rostlinného oleje
  • 1 velké jablko

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu si předehřej na horní i spodní ohřev na 180 °C a vylož si kulatou formu o průměru asi 30 cm pečicím papírem.

  2. Ve velké míse smíchej lžící mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao.

  3. Do vzniklé směsi přilij ocet, vodu a olej, potom nastrouhej jedno oloupané jablko. Vše nakonec pořádně promíchej vařečkou.

  4. Nalij směs na plech a dej péct přibližně na 40 až 45 minut.

  5. Mezitím se vrhni na přípravu polevy. V rendlíku rozpusť na mírném plameni kokosový olej. Stáhni ho z plamene, přidej cukr a kakao a důkladně promíchej. Vrať zpátky na plamen, přidej vodu a opět míchej, aby cukr nezkaramelizoval.

  6. Polevou přelij upečenou buchtu a navrchu ji ozdob ořechy či ovocem podle chuti. Nakonec nech polevu zatuhnout.

  7. Rada pro tebe:

    Pokud veganskou polevu nevyhledáváš, nahraď klidně klasickou čokoládovou. Pokud chceš buchtu udělat trochu zdravější, nahraď hladkou mouku třeba pohankovou či špaldovou, ať tím recept odlehčíš.

     

Kuchařka pro teenagery

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuře na olivách a citronu

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Kuře na olivách a citronu

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše