Těstovinový salát
Julie Kučerovská

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Suroviny 6 porcí

  • 400 g těstovin
  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje
  • 2 velká rajčata
  • 50 g polníčku
  • 100 g kukuřice v konzervě
  • 1 mozzarellu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíci majonézy
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Nejdřív uvař těstoviny v osolené vodě s jednou lžící olivového oleje podle návodu na sáčku. Hotové těstoviny přeceď a nech vychladnout.

  2. Rajčata a polníček omyj, rajčata nakrájej na kostičky. Z mozzarelly a kukuřice vylij nálev a mozzarellu pokrájej na malé kostičky.

  3. Těstoviny smíchej s nakrájenými rajčaty, omytým polníčkem, kukuřicí a mozzarellou.

  4. Oloupej česnek, prolisuj ho do mísy a přidej smetanu s majonézou, vše pořádně promíchej.

  5. Salát dochuť solí a pepřem podle sebe. Nakonec ho dej na chvíli chladit do lednice.

  6. Rada pro tebe:

    Do salátu si můžeš podle chuti přidávat ledasco. Pokud ho chceš jíst hned, dej si do něj šunku. Jestli ti nevadí delší příprava, osmaž si na pánvi trochu anglické slaniny. Nebo si podle receptu v této kapitole nalož maso, v salátu je taky vynikající.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Monika Menky

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak