Julie Kučerovská
Těstovinový salát
Suroviny 6 porcí
- 400 g těstovin
- 1 lžíci extra panenského olivového oleje
- 2 velká rajčata
- 50 g polníčku
- 100 g kukuřice v konzervě
- 1 mozzarellu
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíci majonézy
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup
Nejdřív uvař těstoviny v osolené vodě s jednou lžící olivového oleje podle návodu na sáčku. Hotové těstoviny přeceď a nech vychladnout.
Rajčata a polníček omyj, rajčata nakrájej na kostičky. Z mozzarelly a kukuřice vylij nálev a mozzarellu pokrájej na malé kostičky.
Těstoviny smíchej s nakrájenými rajčaty, omytým polníčkem, kukuřicí a mozzarellou.
Oloupej česnek, prolisuj ho do mísy a přidej smetanu s majonézou, vše pořádně promíchej.
Salát dochuť solí a pepřem podle sebe. Nakonec ho dej na chvíli chladit do lednice.
Rada pro tebe:
Do salátu si můžeš podle chuti přidávat ledasco. Pokud ho chceš jíst hned, dej si do něj šunku. Jestli ti nevadí delší příprava, osmaž si na pánvi trochu anglické slaniny. Nebo si podle receptu v této kapitole nalož maso, v salátu je taky vynikající.
Kuchařka pro teenagery
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.