Těstovinový salát
Julie Kučerovská

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Suroviny 6 porcí

  • 400 g těstovin
  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje
  • 2 velká rajčata
  • 50 g polníčku
  • 100 g kukuřice v konzervě
  • 1 mozzarellu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíci majonézy
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Nejdřív uvař těstoviny v osolené vodě s jednou lžící olivového oleje podle návodu na sáčku. Hotové těstoviny přeceď a nech vychladnout.

  2. Rajčata a polníček omyj, rajčata nakrájej na kostičky. Z mozzarelly a kukuřice vylij nálev a mozzarellu pokrájej na malé kostičky.

  3. Těstoviny smíchej s nakrájenými rajčaty, omytým polníčkem, kukuřicí a mozzarellou.

  4. Oloupej česnek, prolisuj ho do mísy a přidej smetanu s majonézou, vše pořádně promíchej.

  5. Salát dochuť solí a pepřem podle sebe. Nakonec ho dej na chvíli chladit do lednice.

  6. Rada pro tebe:

    Do salátu si můžeš podle chuti přidávat ledasco. Pokud ho chceš jíst hned, dej si do něj šunku. Jestli ti nevadí delší příprava, osmaž si na pánvi trochu anglické slaniny. Nebo si podle receptu v této kapitole nalož maso, v salátu je taky vynikající.

Kuchařka pro teenagery

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka