Ořechová bábovka
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Ořechová bábovka

Suroviny 0 forma

  • 1 lžíce kokosového oleje na vymazání formy
  • 150 g mletých vlašských ořechů + 50 g na vysypání formy
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g pohankové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 zralé banány
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C, bábovkovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte mletými vlašskými ořechy.

  2. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

  3. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, ořechy a sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.

  4. Banány rozmačkejte vidličkou. Spolu s vyšlehanými žloutky a olejem je přidejte k suché směsi a umíchejte těsto. Nakonec do něho opatrně vmíchejte sníh.

  5. Těsto nalijte do formy a pečte asi 45 minut. Dopečenou bábovku poznáte, když je špejle po vytažení z těsta suchá. Ideální je bábovku vyklopit z formy ještě teplou.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Mramorová bábovka

La Buchta

Mramorová bábovka

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Chia pudink s mangovým pyré

Fitrecepty

Chia pudink s mangovým pyré

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy