Perníkový závin s povidly a ořechy
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Suroviny 2 záviny

Na náplň:

  • 350 g hruškových povidel
  • 100 g vlašských ořechů
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • lžíce mandlového mléka
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 1 hrst mandlových plátků

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience. Postupně k nim přidejte mandlové mléko, med, rum, vanilkový extrakt a vejce. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na dva díly.

  2. Ořechy nasekejte nahrubo a smíchejte s hruškovými povidly.

  3. Těsto vyválejte na pláty o tloušťce 3–5 mm. Potřete je povidly s nahrubo nakrájenými ořechy, na okrajích nechte asi 2 cm nepotřeného těsta. Pláty zarolujte, konce dobře spojte, utěsněte a závin přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte plátky mandlí a dejte péct na 30 minut. Upečené záviny nechte vychladnout na mřížce.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem