Perníkový závin s povidly a ořechy
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Suroviny 2 záviny

Na náplň:

  • 350 g hruškových povidel
  • 100 g vlašských ořechů
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • lžíce mandlového mléka
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 1 hrst mandlových plátků

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience. Postupně k nim přidejte mandlové mléko, med, rum, vanilkový extrakt a vejce. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na dva díly.

  2. Ořechy nasekejte nahrubo a smíchejte s hruškovými povidly.

  3. Těsto vyválejte na pláty o tloušťce 3–5 mm. Potřete je povidly s nahrubo nakrájenými ořechy, na okrajích nechte asi 2 cm nepotřeného těsta. Pláty zarolujte, konce dobře spojte, utěsněte a závin přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte plátky mandlí a dejte péct na 30 minut. Upečené záviny nechte vychladnout na mřížce.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Špenátový Quiche

La Buchta

Špenátový Quiche

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem

Náš Exot

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot