Sladká tečka
Jana Vlková

Jana Vlková

Sladká tečka

Suroviny 4 pohárky

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýra
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžíce pampeliškového medu (viz kuchařka)
  • 12 vaflí
  • 100 g želatiny
  • 300 ml vody
  • 200 ml žlutého sirupu
  • 4 pampeliškové květy

Postup

  1. V míse vařečkou smíchejte tvaroh, čerstvý sýr, smetanu a med. Do sklenic navrstvěte vafle a krém a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Tento krok je nutný, jinak želatina proteče.
  2. Připravte želatinu podle návodu. Plátky nechte změknout v trošce vody. Vymačkejte a rozpusťte v sirupu s vodou. Směs by neměla být příliš horká. Na pohárky nalijte první vrstvu, zasypejte kvítky pampelišek a nechte chvilku ztuhnout. Pak překryjte další vrstvou. Dejte znovu ztuhnout do lednice, asi hodinu.
  3. Tipy a triky: Rozebrané květy pampelišek je možné usušit na zimu. Je to ovšem dost pipla.f

Pampelišky k jídlu

Tento recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Pampelišky k jídlu od Jany Vlkové.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Náš Exot

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen