Vafle
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Suroviny 4 porce

K servírování:

  • cukr moučka
  • plátky kokosu
  • 20 g čerstvého droždí
  • 230 g rýžové mouky
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 špetka soli
  • 50 ml kokosového oleje + na potření
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce

Postup

  1. Droždí rozdrobte do hrnečku, přidejte špetku mouky, zalijte částí odměřeného mléka a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat 5–10 minut.

  2. Do velké mísy vsypte mouku a špetku soli. Vedle smíchejte kokosový olej, vanilkový extrakt, med a žloutky.

  3. K mouce přidejte kvásek, tekuté ingredience a umíchejte těsto. Dejte na teplé místo a nechte alespoň 30 minut kynout.

  4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do vykynutého těsta.

  5. Rozpálený vaflovač lehce potřete kokosovým olejem a postupně upečte vafle.

  6. Servírujte je posypané moučkovým cukrem a plátky kokosu.

  7. Tip: Na vafle se dá použít jakákoli hladká mouka. Těsto můžete připravit den předem, zakrýt fólií a uložit do lednice. Během noci těsto vykyne a ráno už do něj pouze vmícháte sníh.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Koprová polévka s pečeným květákem

Monika Menky

Koprová polévka s pečeným květákem

Houbový guláš v kotlíku

Petra Pospěchová

Houbový guláš v kotlíku

Vícezrnná jablečná kaše

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Květáková polévka s lískovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Květáková polévka s lískovými ořechy

Sklenice chlorofylu

Barbora Karchová

Sklenice chlorofylu

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle