Vafle
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Suroviny 4 porce

K servírování:

  • cukr moučka
  • plátky kokosu
  • 20 g čerstvého droždí
  • 230 g rýžové mouky
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 špetka soli
  • 50 ml kokosového oleje + na potření
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce

Postup

  1. Droždí rozdrobte do hrnečku, přidejte špetku mouky, zalijte částí odměřeného mléka a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat 5–10 minut.

  2. Do velké mísy vsypte mouku a špetku soli. Vedle smíchejte kokosový olej, vanilkový extrakt, med a žloutky.

  3. K mouce přidejte kvásek, tekuté ingredience a umíchejte těsto. Dejte na teplé místo a nechte alespoň 30 minut kynout.

  4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do vykynutého těsta.

  5. Rozpálený vaflovač lehce potřete kokosovým olejem a postupně upečte vafle.

  6. Servírujte je posypané moučkovým cukrem a plátky kokosu.

  7. Tip: Na vafle se dá použít jakákoli hladká mouka. Těsto můžete připravit den předem, zakrýt fólií a uložit do lednice. Během noci těsto vykyne a ráno už do něj pouze vmícháte sníh.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Kešu duhový dort

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Domácí jogurtový sýr

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka