Obložený chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

Obložený chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

Suroviny 4 porce

  • 4 x bílky
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 4 plátky semínkového chleba, opečené (viz předchozí str.)
  • 1 x avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
  • 2 x ředkvičky, nakrájené na plátky
  • 40 g klíčků mungo
  • klínky citronu k podávání
  • výhonky řeřichy k podávání

Postup

  1. Do misky nalijte bílky, 2 lžíce vody, přidejte sůl. Vidličkou šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v ní opékejte zhruba 30 sekund.
  2. Vařečkou poté bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.
  3. Chlebíčky poklaďte avokádem, plátky ředkvičky, klíčky mungo a výhonky řeřichy. Osolte a opepřete. Servírujte s klínky citronu.

Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Linguine s tuňákem

Matěj Pospíšil

Linguine s tuňákem

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí