Obložený chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

Obložený chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

Suroviny 4 porce

  • 4 x bílky
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 4 plátky semínkového chleba, opečené (viz předchozí str.)
  • 1 x avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
  • 2 x ředkvičky, nakrájené na plátky
  • 40 g klíčků mungo
  • klínky citronu k podávání
  • výhonky řeřichy k podávání

Postup

  1. Do misky nalijte bílky, 2 lžíce vody, přidejte sůl. Vidličkou šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v ní opékejte zhruba 30 sekund.
  2. Vařečkou poté bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.
  3. Chlebíčky poklaďte avokádem, plátky ředkvičky, klíčky mungo a výhonky řeřichy. Osolte a opepřete. Servírujte s klínky citronu.

Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Guacamole

Jitka Adamová

Guacamole

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží