Obložený chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami
Suroviny 4 porce
- 4 x bílky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- 4 plátky semínkového chleba, opečené (viz předchozí str.)
- 1 x avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
- 2 x ředkvičky, nakrájené na plátky
- 40 g klíčků mungo
- klínky citronu k podávání
- výhonky řeřichy k podávání
Postup
- Do misky nalijte bílky, 2 lžíce vody, přidejte sůl. Vidličkou šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v ní opékejte zhruba 30 sekund.
- Vařečkou poté bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.
- Chlebíčky poklaďte avokádem, plátky ředkvičky, klíčky mungo a výhonky řeřichy. Osolte a opepřete. Servírujte s klínky citronu.
Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii (Edice Apetit)
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.