Ivana Stenzlová
Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem
Suroviny 2 porce
OHEŇ
- 2.5 lžičky raw kakaa
- kousek hořké čokolády
ZEMĚ
- 3 lžíce chia semínek
- 3 lžíce sezamové pasty tahini
- 1 banán
- 2 lžíce přepuštěného másla
- špetka skořice
- 2 lžičky panely
KOV
- 4 lžíce bio ovesných vloček
VODA
- voda podle potřeby
DŘEVO
- 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír nebo jablečný ocet)
Postup
MÁČENÍ (FERMENTACE) VLOČEK:
Ovesné vločky s chia semínky přelijeme vodou a přidáme 2 lžíce probiotik. Necháme 24 hodin nabobtnat.
RÁNO PŘIPRAVÍME KAŠI:
Na dno malého hrnce nalijeme trochu vody.
Přidáme nabobtnalé vločky s chia semínky.
Přidáme přepuštěné máslo.
Zakryjeme pokličkou a necháme jemně prohřát na 50–60 °C.
Zamícháme raw kakao a tahini pastu.
Teplou kaši servírujeme do misek.
Posypeme kousky hořké čokolády a banánem nakrájeným na kolečka.
Můj tip: Tato kaše se výborně hodí ke snídani nebo ke svačině, současně však může být skvělou večeří. Právě večer fermentované obiloviny dobijí energií pro klidný spánek.
Dej tělu šanci
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.