Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem

Suroviny 2 porce

OHEŇ

  • 2.5 lžičky raw kakaa
  • kousek hořké čokolády

ZEMĚ

  • 3 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce sezamové pasty tahini
  • 1 banán
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • špetka skořice
  • 2 lžičky panely

KOV

  • 4 lžíce bio ovesných vloček

VODA

  • voda podle potřeby

DŘEVO

  • 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír nebo jablečný ocet)

Postup

  1. MÁČENÍ (FERMENTACE) VLOČEK:

    Ovesné vločky s chia semínky přelijeme vodou a přidáme 2 lžíce probiotik. Necháme 24 hodin nabobtnat.

  2. RÁNO PŘIPRAVÍME KAŠI:

    Na dno malého hrnce nalijeme trochu vody.

  3. Přidáme nabobtnalé vločky s chia semínky.

  4. Přidáme přepuštěné máslo.

  5. Zakryjeme pokličkou a necháme jemně prohřát na 50–60 °C.

  6. Zamícháme raw kakao a tahini pastu.

  7. Teplou kaši servírujeme do misek.

  8. Posypeme kousky hořké čokolády a banánem nakrájeným na kolečka.

  9. Můj tip: Tato kaše se výborně hodí ke snídani nebo ke svačině, současně však může být skvělou večeří. Právě večer fermentované obiloviny dobijí energií pro klidný spánek.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše

Losos v koprové omáčce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky