Kari z červené čočky s dýní
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Kari z červené čočky s dýní

Suroviny 3 porce

DŘEVO

  • 1 x šťáva z ½ citrónu

VODA

  • 250 g bio červené čočky
  • nerafinovaná sůl
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu

KOV

  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1.5 lžičky indického kari nebo masaly
  • barevný pepř z mlýnku

ZEMĚ

  • 2 středně velké mrkve
  • 1 malá dýně Hokkaido
  • 200 ml domácího kokosového mléka
  • extra panenský olivový olej

OHEŇ

  • špetka kurkumy

Postup

  1. PŘÍPRAVA ČOČKY:

    Červenou čočku dobře propereme pod tekoucí vodou.

    Zalijeme vodou 2 cm nad okraj, vmícháme bio bujón a vaříme přibližně 5–7 minut.

    Čočka nesmí být rozvařená, spíše tvrdší.

  2. PŘÍPRAVA ZELENINY:

    Zeleninu dobře umyjeme.


  3. Dýni neloupeme, jen vybereme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostky, přibližně 1,5 cm velké.


  4. Mrkev oloupeme a nakrájíme na proužky.

  5. Do lehce rozehřáté pánve přilijeme trochu olivového oleje.

    Přihodíme nakrájenou zeleninu a restujeme.

  6. Zamícháme nastrouhaný zázvor a pokračujeme v restování.

  7. Zlehka osolíme, přidáme 2 lžíce vody, zakryjeme pokličkou a chvíli podusíme.

  8. Jakmile je zelenina měkká, přikápneme šťávu z citrónu.

  9. Přisypeme kurkumu a přilijeme kokosové mléko.

  10. Necháme přibližně 5 minut probublávat.

  11. Dochutíme indickým kari (masalou).

  12. Zamícháme uvařenou červenou čočku.

  13. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Jablkový kompot s pohankou a vlašskými ořechy

Ivana Stenzlová

Jablkový kompot s pohankou a vlašskými ořechy

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Karolína Kamberská

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Rebarborové muffiny s drobenkou

Gastrokroužek

Rebarborové muffiny s drobenkou