Jablkový kompot s pohankou a vlašskými ořechy
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Jablkový kompot s pohankou a vlašskými ořechy

Suroviny 2 porce

DŘEVO

  • 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír)

VODA

  • voda podle potřeby

KOV

  • 3 hřebíčky
  • plátek čerstvého zázvoru

ZEMĚ

  • 3 lžíce chia semínek
  • 2 velká sladká jablka
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 1 tyčinka celé skořice

OHEŇ

  • 6 lžic pohanky

Postup

  1. MÁČENÍ POHANKY:

    Pohanku s chia semínky přelijeme vodou a přidáme 2 lžíce probiotik.

    Necháme 24 hodin nabobtnat.

  2. VEČER NAMOČÍME OŘECHY:

    Do misky nasypeme vlašské ořechy, zalijeme vodou a přidáme špetku soli.

    Ráno vodu slijeme a ořechy propereme pod tekoucí vodou.

  3. PŘÍPRAVA KOMPOTU (možno připravit také večer):

    Jablka neloupeme, pouze zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.

    Nakrájená jablka dáme do menšího hrnce

  4. Zalijeme vodou, přidáme celou skořici, hřebíček a zázvor. Dusíme, až jsou jablka rozvařená na pyré.

  5. Do jablkového kompotu přidáme namočenou pohanku s chia semínky.

  6. Dobře promícháme a zlehka prohřejeme při 50–60 °C.

  7. Kompot s pohankou servírujeme v miskách.

  8. Hojně posypeme namočenými vlašskými ořechy.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Štóla politá čokoládou

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Štóla politá čokoládou

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka