Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Suroviny 2 litry

DŘEVO

  • 0.5 citrónu
  • 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír nebo jablečný ocet)

VODA

  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • 2 l vody
  • nerafinovaná sůl

KOV

  • 6 lžic ovesných vloček
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 1 lžička strouhaného muškátového oříšku
  • barevný pepř z mlýnku

ZEMĚ

  • 2 velké mrkve
  • 2 velké kedlubny
  • 2 lžíce přepuštěného másla

OHEŇ

  • špetka kurkumy

Postup

  1. MÁČENÍ VLOČEK:

    Ovesné vločky nasypeme do misky, přelijeme vodou a přidáme 2 lžíce probiotik.

    Necháme 24 hodin nabobtnat.

  2. Kedlubnu a mrkev oloupeme a na hrubo nastrouháme.

  3. Do zahřátého hrnce dáme 1 lžíci přepuštěného másla.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu a chvíli restujeme.

  5. Vhodíme plátky zázvoru.

  6. Namočené vločky i s vodou, ve které se namáčely, vmícháme do zeleniny.

  7. Zalijeme vodou a rozdrobíme bio zeleninový bujón.

  8. Povaříme, až je zelenina měkká (přibližně 15–20 minut).

  9. Přikápneme citrónovou šťávu a přisypeme kurkumu.

  10. Dochutíme zbývajícím přepuštěným máslem.

  11. Přisypeme muškátový oříšek.

  12. Podle chuti dosolíme a opepříme.

  13. Můj tip

    Vločková polévka je skvělou variantou rychlé snídaně, stačí si při ranním ohřívání rozmíchat v polévce vajíčko.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Špenátový Quiche

La Buchta

Špenátový Quiche

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ječná kaše s mákem a citrónem

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem