Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Suroviny 4 porce

DŘEVO

  • 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír nebo jablečný ocet)
  • 0.5 citrónu
  • 3 lžíce bio rajčatového protlaku z tuby (z dm)
  • 400 g kuřecích prsou
  • hladkolistá petrželka na ozdobení

VODA

  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • nerafinovaná sůl
  • tamari sójová omáčka

KOV

  • 100 g suché kulatozrnné nebo basmati celozrnné rýže
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 2 sušené chilli papričky
  • barevný pepř z mlýnku

ZEMĚ

  • 0.5 čínského zelí
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 lžičky panely
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

OHEŇ

  • 0.5 lžičky kurkumy

Postup

  1. PŘÍPRAVA RÝŽE:

    Rýži nasypeme do misky, přelijeme vodou, přikápneme citrónovou šťávu nebo přidáme probiotika. Necháme 24 hodin fermentovat.


  2. Druhý den vodu slijeme a rýži propláchneme.

    Dáme do hrnce a zalijeme vodou v poměru 1 : 5(podobně jako u těstovin).

  3. Přidáme bio bujón a vaříme přibližně 30 minut do měkka. Ale pozor, ať se rýže nerozvaří! Po uvaření ihned přebytečnou vodu slijeme.

  4. PŘÍPRAVA RIZOTA:

    Zeleninu dobře umyjeme a nakrájíme na nudličky.

  5. Do rozehřáté wok pánve přidáme trochu olivového oleje.

  6. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s tamari sójovou omáčkou.

  7. Na zahřátý olej vhodíme kuřecí maso a chvíli restujeme, až se zatáhne a zbělá.

    Potom přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí a mrkev a pokračujeme v restování.

    Podle potřeby můžeme ještě přidat olivový olej.

  8. Do zeleniny vmícháme na tenké plátky nakrájený česnek a restujeme, až je zelenina křupavá.

  9. Vmícháme uvařenou rýži.

  10. Přidáme rajčatový protlak z tuby.

  11. Přisypeme kurkumu a promastíme olivovým olejem.

  12. Jemně poprášíme panelou.

  13. Rozdrobíme sušené chilli papričky.

  14. Dochutíme mletým kmínem, koriandrem, barevným pepřem a osolíme.

    Servírujeme posypané nasekanou hladkolistou petrželkou.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa