Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem
Ivana Stenzlová

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Suroviny 4 porce

DŘEVO

  • 2 lžíce probiotik (Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí, mléčný kefír nebo jablečný ocet)
  • 0.5 citrónu
  • 3 lžíce bio rajčatového protlaku z tuby (z dm)
  • 400 g kuřecích prsou
  • hladkolistá petrželka na ozdobení

VODA

  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • nerafinovaná sůl
  • tamari sójová omáčka

KOV

  • 100 g suché kulatozrnné nebo basmati celozrnné rýže
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 2 sušené chilli papričky
  • barevný pepř z mlýnku

ZEMĚ

  • 0.5 čínského zelí
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 lžičky panely
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

OHEŇ

  • 0.5 lžičky kurkumy

Postup

  1. PŘÍPRAVA RÝŽE:

    Rýži nasypeme do misky, přelijeme vodou, přikápneme citrónovou šťávu nebo přidáme probiotika. Necháme 24 hodin fermentovat.


  2. Druhý den vodu slijeme a rýži propláchneme.

    Dáme do hrnce a zalijeme vodou v poměru 1 : 5(podobně jako u těstovin).

  3. Přidáme bio bujón a vaříme přibližně 30 minut do měkka. Ale pozor, ať se rýže nerozvaří! Po uvaření ihned přebytečnou vodu slijeme.

  4. PŘÍPRAVA RIZOTA:

    Zeleninu dobře umyjeme a nakrájíme na nudličky.

  5. Do rozehřáté wok pánve přidáme trochu olivového oleje.

  6. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s tamari sójovou omáčkou.

  7. Na zahřátý olej vhodíme kuřecí maso a chvíli restujeme, až se zatáhne a zbělá.

    Potom přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí a mrkev a pokračujeme v restování.

    Podle potřeby můžeme ještě přidat olivový olej.

  8. Do zeleniny vmícháme na tenké plátky nakrájený česnek a restujeme, až je zelenina křupavá.

  9. Vmícháme uvařenou rýži.

  10. Přidáme rajčatový protlak z tuby.

  11. Přisypeme kurkumu a promastíme olivovým olejem.

  12. Jemně poprášíme panelou.

  13. Rozdrobíme sušené chilli papričky.

  14. Dochutíme mletým kmínem, koriandrem, barevným pepřem a osolíme.

    Servírujeme posypané nasekanou hladkolistou petrželkou.

Dej tělu šanci

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo

Superzelený salát s lososem

Apetit

Superzelený salát s lososem