Polívka táty králíka
Ondřej Holinka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Suroviny 6 porcí

  • 50 g másla
  • 0.5 bulva celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužek česneku
  • 8 velkých mrkví
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 1 lžíce medu nebo třtinového cukru
  • špetka soli

Postup

  1. Připrav si zeleninový vývar. Oloupej cibuli i česnek a nakrájej je na malé kostičky, ostrouhej mrkev a celer a také je pokrájej na malé kousky. V hlubším hrnci rozpusť máslo a vhoď do něj cibuli a česnek. Chvíli restuj, než cibule zprůhlední. Přidej brambory, mrkev a celer a ještě chvíli smaž. Zeleninu zalij vývarem. Přihoď bobkový list a vař 20 minut. Před koncem vaření oškrábej kousek zázvoru a nastrouhej ho do polívky. Vyndej bobkový list, uchop tyčový mixér a polívku rozmixuj do hladka. Pokud je to potřeba, můžeš přilít decku vody. Polívku ochutnej, oslaď lžičkou medu nebo třtinového cukru. Polívku můžeš zjemnit smetanou, ale utlumíš tím chuť mrkve. 


Kuchařka pro supertátu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vanilkové rohlíčky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem