Ondřej Holinka
Polívka táty králíka
Suroviny 6 porcí
- 50 g másla
- 0.5 bulva celeru
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 8 velkých mrkví
- 1.5 l zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- 1 cm kořene zázvoru
- 1 lžíce medu nebo třtinového cukru
- špetka soli
Postup
Připrav si zeleninový vývar. Oloupej cibuli i česnek a nakrájej je na malé kostičky, ostrouhej mrkev a celer a také je pokrájej na malé kousky. V hlubším hrnci rozpusť máslo a vhoď do něj cibuli a česnek. Chvíli restuj, než cibule zprůhlední. Přidej brambory, mrkev a celer a ještě chvíli smaž. Zeleninu zalij vývarem. Přihoď bobkový list a vař 20 minut. Před koncem vaření oškrábej kousek zázvoru a nastrouhej ho do polívky. Vyndej bobkový list, uchop tyčový mixér a polívku rozmixuj do hladka. Pokud je to potřeba, můžeš přilít decku vody. Polívku ochutnej, oslaď lžičkou medu nebo třtinového cukru. Polívku můžeš zjemnit smetanou, ale utlumíš tím chuť mrkve.
Kuchařka pro supertátu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.