Polívka táty králíka
Ondřej Holinka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Suroviny 6 porcí

  • 50 g másla
  • 0.5 bulva celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužek česneku
  • 8 velkých mrkví
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 1 lžíce medu nebo třtinového cukru
  • špetka soli

Postup

  1. Připrav si zeleninový vývar. Oloupej cibuli i česnek a nakrájej je na malé kostičky, ostrouhej mrkev a celer a také je pokrájej na malé kousky. V hlubším hrnci rozpusť máslo a vhoď do něj cibuli a česnek. Chvíli restuj, než cibule zprůhlední. Přidej brambory, mrkev a celer a ještě chvíli smaž. Zeleninu zalij vývarem. Přihoď bobkový list a vař 20 minut. Před koncem vaření oškrábej kousek zázvoru a nastrouhej ho do polívky. Vyndej bobkový list, uchop tyčový mixér a polívku rozmixuj do hladka. Pokud je to potřeba, můžeš přilít decku vody. Polívku ochutnej, oslaď lžičkou medu nebo třtinového cukru. Polívku můžeš zjemnit smetanou, ale utlumíš tím chuť mrkve. 


Kuchařka pro supertátu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Petra Novotná

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Pistáciové kuličky

Barbora Karchová

Pistáciové kuličky