Dýňové vafle
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle

Suroviny 2 porce

  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 0.25 hrnku dýňového pyré z kuchařky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání
  • 2 lžičky dýňového koření (pumpkin spice)
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Na servírování

  • borůvky
  • domácí zakysaná smetana ze str. 95

Postup

  1. Všechny ingredience na vafle vložíme do misky a důkladně promícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
  2. Pláty vaflovače rovnoměrně vymažeme olejem a předehřejeme na střední teplotu.
  3. Poté část těsta rovnoměrně rozprostřeme na plát vaflovače a zavřeme. Pečeme 4−5 minut.
  4. Stejný postup opakujeme se zbytkem těsta.
  5. Hotové vafle opatrně vyjmeme z vaflovače. Podáváme společně s domácí zakysanou smetanou a borůvkami.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček