Dýňové vafle
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle

Suroviny 2 porce

  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 0.25 hrnku dýňového pyré z kuchařky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání
  • 2 lžičky dýňového koření (pumpkin spice)
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Na servírování

  • borůvky
  • domácí zakysaná smetana ze str. 95

Postup

  1. Všechny ingredience na vafle vložíme do misky a důkladně promícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
  2. Pláty vaflovače rovnoměrně vymažeme olejem a předehřejeme na střední teplotu.
  3. Poté část těsta rovnoměrně rozprostřeme na plát vaflovače a zavřeme. Pečeme 4−5 minut.
  4. Stejný postup opakujeme se zbytkem těsta.
  5. Hotové vafle opatrně vyjmeme z vaflovače. Podáváme společně s domácí zakysanou smetanou a borůvkami.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Rebarborové muffiny s drobenkou

Gastrokroužek

Rebarborové muffiny s drobenkou

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Jemná mrkvová polévka

Petra Novotná

Jemná mrkvová polévka