

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková
Dýňové vafle
Suroviny 2 porce
- 1 hrnek mletých mandlí
- 0.25 hrnku dýňového pyré z kuchařky
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání
- 2 lžičky dýňového koření (pumpkin spice)
- 0.5 lžičky jedlé sody
- špetka soli
Na servírování
- borůvky
- domácí zakysaná smetana ze str. 95
Postup
- Všechny ingredience na vafle vložíme do misky a důkladně promícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
- Pláty vaflovače rovnoměrně vymažeme olejem a předehřejeme na střední teplotu.
- Poté část těsta rovnoměrně rozprostřeme na plát vaflovače a zavřeme. Pečeme 4−5 minut.
- Stejný postup opakujeme se zbytkem těsta.
- Hotové vafle opatrně vyjmeme z vaflovače. Podáváme společně s domácí zakysanou smetanou a borůvkami.