Losos v koprové omáčce
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Suroviny 2 porce

  • 2 filety divokého lososa s kůží
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 cm z kořene zázvoru
  • 1 lžička kokosových aminos
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • 1 x šťáva z bio citronu

Postup

  1. Lososa očistíme a vložíme do menší uzavíratelné skleněné nádoby.
  2. Do misky vlijeme kokosové mléko, přidáme kokosové aminos, nastrouhaný zázvor, kopr, sůl a pepř, promícháme a vlijeme do nádoby s lososem, kterého necháme přes noc (nebo alespoň 3 hodiny) v kokosové směsi marinovat.
  3. Alespoň půl hodiny před pečením vyndáme lososa z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  4. Poté lososa poklademe plátky citronu a nádobu vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C po dobu 30 minut.
  5. Na závěr zapneme funkci gril a zapékáme dalších 5 minut.
  6. Podáváme společně se zeleninovou přílohou (pyré, nudle, rýže).

Cukrfree - Kuchařka pro malé i velké

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čočkový shepherd's pie

Marika a Jirka Kučovi

Čočkový shepherd's pie

Kuřecí salát s avokádem

Apetit

Kuřecí salát s avokádem

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou

Vícezrnná jablečná kaše

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím