Losos v koprové omáčce
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Suroviny 2 porce

  • 2 filety divokého lososa s kůží
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 cm z kořene zázvoru
  • 1 lžička kokosových aminos
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • 1 x šťáva z bio citronu

Postup

  1. Lososa očistíme a vložíme do menší uzavíratelné skleněné nádoby.
  2. Do misky vlijeme kokosové mléko, přidáme kokosové aminos, nastrouhaný zázvor, kopr, sůl a pepř, promícháme a vlijeme do nádoby s lososem, kterého necháme přes noc (nebo alespoň 3 hodiny) v kokosové směsi marinovat.
  3. Alespoň půl hodiny před pečením vyndáme lososa z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  4. Poté lososa poklademe plátky citronu a nádobu vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C po dobu 30 minut.
  5. Na závěr zapneme funkci gril a zapékáme dalších 5 minut.
  6. Podáváme společně se zeleninovou přílohou (pyré, nudle, rýže).

Cukrfree - Kuchařka pro malé i velké

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Špenátový Quiche

La Buchta

Špenátový Quiche