Losos v koprové omáčce
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Suroviny 2 porce

  • 2 filety divokého lososa s kůží
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 cm z kořene zázvoru
  • 1 lžička kokosových aminos
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • 1 x šťáva z bio citronu

Postup

  1. Lososa očistíme a vložíme do menší uzavíratelné skleněné nádoby.
  2. Do misky vlijeme kokosové mléko, přidáme kokosové aminos, nastrouhaný zázvor, kopr, sůl a pepř, promícháme a vlijeme do nádoby s lososem, kterého necháme přes noc (nebo alespoň 3 hodiny) v kokosové směsi marinovat.
  3. Alespoň půl hodiny před pečením vyndáme lososa z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  4. Poté lososa poklademe plátky citronu a nádobu vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C po dobu 30 minut.
  5. Na závěr zapneme funkci gril a zapékáme dalších 5 minut.
  6. Podáváme společně se zeleninovou přílohou (pyré, nudle, rýže).
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Chia pudink s mangovým pyré

Fitrecepty

Chia pudink s mangovým pyré

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Květáková polévka s lískovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Květáková polévka s lískovými ořechy

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Svatava Vašková

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku