Janina Černá, Jana Dell Plotnárková
Losos v koprové omáčce
Suroviny 2 porce
- 2 filety divokého lososa s kůží
- 400 ml kokosového mléka
- 2 cm z kořene zázvoru
- 1 lžička kokosových aminos
- sůl
- pepř
- kopr
- 1 x šťáva z bio citronu
Postup
- Lososa očistíme a vložíme do menší uzavíratelné skleněné nádoby.
- Do misky vlijeme kokosové mléko, přidáme kokosové aminos, nastrouhaný zázvor, kopr, sůl a pepř, promícháme a vlijeme do nádoby s lososem, kterého necháme přes noc (nebo alespoň 3 hodiny) v kokosové směsi marinovat.
- Alespoň půl hodiny před pečením vyndáme lososa z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
- Poté lososa poklademe plátky citronu a nádobu vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C po dobu 30 minut.
- Na závěr zapneme funkci gril a zapékáme dalších 5 minut.
- Podáváme společně se zeleninovou přílohou (pyré, nudle, rýže).