Kávové bábovičky

Kávové bábovičky

Suroviny 20 malýchů bábovičků

  • máslo a polohrubá nebo hrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
  • 300 g hladké mouky
  • 0.5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 x vejce velikosti L, o pokojové teplotě
  • 300 g třtinového cukru muscovado
  • 225 g rozpuštěného másla
  • 240 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 5 lžiček instantní kávy rozpuštěných v 1 lžíci horké vody
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte cca 20 malých formiček nebo 1 velkou formu máslem a vysypte polohrubou či hrubou moukou.
  2. Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Vejce prošlehejte s cukrem, přidejte máslo, jogurt (zakysanou smetanu), kávu a promíchejte dohladka. Ručně vmíchejte moučnou směs.
  3. Těsto rozdělte do formiček a pečte 20–25 minut do zezlátnutí (velkou bábovku pečte asi 50 minut). Nechte krátce zchladnout, vyklopte a nechte vychladnout. Před podáváním můžete poprášit moučkovým cukrem.
  4. Něco navíc: Bábovičky můžete polít i nahřátým karamelovým kondenzovaným mlékem nebo jednoduchou polevou, kterou připravíte prošleháním 125 g moučkového cukru s 1 lžičkou instantní kávy rozpuštěnou ve 2 lžících vroucí vody.
  5. Pokud nemáte formu na malé bábovičky, rozdělte těsto do formiček na muffiny.

Bleskové dezerty (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Guacamole

Jitka Adamová

Guacamole

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle