Pařížské rohlíčky
Petr Klíma

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Suroviny 30 rohlíčků

Na polevu:

  • 100 g čokoládových peciček
  • 2 lžíce kokosového tuku

Na krém:

  • 200 ml mandlové smetany
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 100 g margarínu Provamel
  • 100 g čokolády na vaření
  • 250 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce semínek hnědého lnu
  • 200 ml kokosové smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 g tmavého třtinového cukru
  • 3 lžíce pohankové mouky

Postup

  1. Na korpusy: ořechy umeleme na jemnou mouku. Lněná semínka zalijeme asi 5 lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté nahrubo nameleme.
  2. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, pohankovou mouku a přivedeme k varu. Povaříme na hustý pudink. Vsypeme umleté ořechy a namočený len. Vložíme na půl hodiny do lednice ztuhnout.
  3. Rukama tvarujeme libovolné tvary (rohlíčky nebo podélné tyčinky o velikosti cca 3 cm) a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C zhruba 13–15 minut, dokud nezačne těsto hnědnout (ne příliš dlouho, aby zůstaly korpusy měkké).
  4. Krém: Téměř celou smetanu nalijeme do hrnce. Zbytek pak do malé misky, k tomu přidáme 2 lžíce vlažné vody (kterou vypláchneme obal od smetany). Přisypeme škrob, metličkou rozmícháme a poté vlijeme do hrnce se smetanou.
  5. Přidáme kakao, cukr a opět metličkou rozmícháme. Přivedeme k varu a uvaříme hustější pudink.
  6. Odstavíme z plotny, přidáme margarín, čokoládu a znovu metličkou vymícháme. Hotový krém necháme dostatečně ztuhnout v lednici (cca 2 hodiny).
  7. Vychlazený krém vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na korpusy. Je důležité pracovat svižně, krém se v rukou rychle rozpouští. Nazdobené rohlíčky klademe na tác, který uložíme na chvíli do chladu (nejlépe do mrazáku). Nakonec je máčíme v polevě, připravené z čokoládových peciček a tuku společně rozehřátých ve vodní lázni. Po ztuhnutí polevy můžeme opět zlehka polít čokoládou.

Zeleninová kuchařka

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo