Pizza se špenátovým základem
Fitrecepty

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Suroviny 6 porcí

Na rajčatovou omáčku:

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g masitých rajčat
  • sůl
  • pepř

Na dokončení

  • 200 g žampionů
  • 200 g mozzarely

Na těsto:

  • 180 g špenátových listů
  • 260 g mozzarely
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté bazalky
  • sůl

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Nejprve připravte těsto na krustu. Properte listy špenátu ve studené vodě a dejte ho společně s mozzarellou, vejcem, bazalkou a solí do mixéru. Těsto mixujte na plný výkon 20–30 sekund. Těsto by se mělo spojit, nemělo by ovšem mít kašovitou konzistenci.
  2. Z těsta vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem tvar pizzy a plech dejte do trouby. Krustu pečte 12–15 minut při 160–170 °C. Propečené těsto poznáte tak, že začne po okrajích hnědnout. V tomto momentě plech vyndejte a nechte krustu vychladnout.
  3. Mezitím, než se upeče krusta, připravte rajčatovou omáčku. V pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Po 2 minutách přidejte prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu. Do pánve přidejte nakrájená masitá rajčata, zalijte 200 ml vody a pánev přikryjte pokličkou. Rajčata nechte pod pokličkou 10 minut podusit, zalijte dalšími 100 ml vody a znovu poduste. Osolte a opepřete.
  4. Upečenou krustu po vytažení z trouby pomažte rajčatovou omáčkou, naskládejte na ni na plátky nakrájené žampiony a na plátky nakrájenou mozzarellu. Krustu vraťte na 5 minut do trouby.
  5. Pizzu rozkrájejte na 6 dílů a podávejte.

Jíme zdravě ve městě i na venkově: Příběhy kuchařů, jako jste vy

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Domácí jogurtový sýr

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr