Pizza se špenátovým základem
Fitrecepty

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Suroviny 6 porcí

Na rajčatovou omáčku:

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g masitých rajčat
  • sůl
  • pepř

Na dokončení

  • 200 g žampionů
  • 200 g mozzarely

Na těsto:

  • 180 g špenátových listů
  • 260 g mozzarely
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté bazalky
  • sůl

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Nejprve připravte těsto na krustu. Properte listy špenátu ve studené vodě a dejte ho společně s mozzarellou, vejcem, bazalkou a solí do mixéru. Těsto mixujte na plný výkon 20–30 sekund. Těsto by se mělo spojit, nemělo by ovšem mít kašovitou konzistenci.
  2. Z těsta vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem tvar pizzy a plech dejte do trouby. Krustu pečte 12–15 minut při 160–170 °C. Propečené těsto poznáte tak, že začne po okrajích hnědnout. V tomto momentě plech vyndejte a nechte krustu vychladnout.
  3. Mezitím, než se upeče krusta, připravte rajčatovou omáčku. V pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Po 2 minutách přidejte prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu. Do pánve přidejte nakrájená masitá rajčata, zalijte 200 ml vody a pánev přikryjte pokličkou. Rajčata nechte pod pokličkou 10 minut podusit, zalijte dalšími 100 ml vody a znovu poduste. Osolte a opepřete.
  4. Upečenou krustu po vytažení z trouby pomažte rajčatovou omáčkou, naskládejte na ni na plátky nakrájené žampiony a na plátky nakrájenou mozzarellu. Krustu vraťte na 5 minut do trouby.
  5. Pizzu rozkrájejte na 6 dílů a podávejte.

Jíme zdravě ve městě i na venkově: Příběhy kuchařů, jako jste vy

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Karolína Kamberská

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Karolína Kamberská

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Čoko-skořicové kuličky

Barbora Karchová

Čoko-skořicové kuličky