Banánový koláč
Fitrecepty

Fitrecepty

Banánový koláč

Suroviny 10 porcí

Na krustu:

  • 300 g jemně mletých ovesných vloček
  • 70 g másla (nebo kokosového oleje)
  • 30 g medu
  • 1 vejce
  • sůl

Na náplň:

  • 2 banány
  • 1 x šťáva z 1 citronu
  • 500 g ricotty
  • 200 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte vločky, máslo, med, špetku soli a vejce. Připravené těsto na krustu pak rovnoměrně rozprostřete do dortové formy (Ø 25 cm) vyložené pečicím papírem. Krustu dejte péct na 15 minut do předehřáté trouby na 165–175 °C.
  2. Mezitím připravte náplň. Rozmixujte banány, šťávu z citronu, ricottu, tvaroh, vejce a kukuřičný škrob. Připravenou náplň pak nalejte na upečenou krustu a formu vraťte zpět do trouby.
  3. Koláč pečte 40–45 minut při 165–175 °C.

Jíme zdravě ve městě i na venkově: Příběhy kuchařů, jako jste vy

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Lentilkové cakepops

Ondřej Holinka

Lentilkové cakepops

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Špenátová omeleta se žampiony

Fitrecepty

Špenátová omeleta se žampiony

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Karolína Kamberská

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami