Fitrecepty
Banánový koláč
Suroviny 10 porcí
Na krustu:
- 300 g jemně mletých ovesných vloček
- 70 g másla (nebo kokosového oleje)
- 30 g medu
- 1 vejce
- sůl
Na náplň:
- 2 banány
- 1 x šťáva z 1 citronu
- 500 g ricotty
- 200 g tvarohu
- 4 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte vločky, máslo, med, špetku soli a vejce. Připravené těsto na krustu pak rovnoměrně rozprostřete do dortové formy (Ø 25 cm) vyložené pečicím papírem. Krustu dejte péct na 15 minut do předehřáté trouby na 165–175 °C.
- Mezitím připravte náplň. Rozmixujte banány, šťávu z citronu, ricottu, tvaroh, vejce a kukuřičný škrob. Připravenou náplň pak nalejte na upečenou krustu a formu vraťte zpět do trouby.
- Koláč pečte 40–45 minut při 165–175 °C.
Jíme zdravě ve městě i na venkově: Příběhy kuchařů, jako jste vy
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.