Banánový koláč
Fitrecepty

Fitrecepty

Banánový koláč

Suroviny 10 porcí

Na krustu:

  • 300 g jemně mletých ovesných vloček
  • 70 g másla (nebo kokosového oleje)
  • 30 g medu
  • 1 vejce
  • sůl

Na náplň:

  • 2 banány
  • 1 x šťáva z 1 citronu
  • 500 g ricotty
  • 200 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte vločky, máslo, med, špetku soli a vejce. Připravené těsto na krustu pak rovnoměrně rozprostřete do dortové formy (Ø 25 cm) vyložené pečicím papírem. Krustu dejte péct na 15 minut do předehřáté trouby na 165–175 °C.
  2. Mezitím připravte náplň. Rozmixujte banány, šťávu z citronu, ricottu, tvaroh, vejce a kukuřičný škrob. Připravenou náplň pak nalejte na upečenou krustu a formu vraťte zpět do trouby.
  3. Koláč pečte 40–45 minut při 165–175 °C.

Jíme zdravě ve městě i na venkově: Příběhy kuchařů, jako jste vy

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Lesní pěna s brownies

Jana Vlková

Lesní pěna s brownies

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka