Květáková pizza

Květáková pizza

Suroviny 4 porce

  • 1 x květák (cca 750g)
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 x prošlehaná vejce
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 30 g sýra typu parmazán
  • 1 x menší lilek
  • 1 x malou červenou cibulí
  • 125 g koule mozzarelly
  • červený chilli papričky

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C. Očistěte 1 květák (cca 750g) a po dávkách nasekejte v robotu, aby připomínal rýži. Nasypte ho do mísy. Vmíchejte 100 g mletých mandlí, 2 prošlehaná vejce a po 1 vrchovaté lžičce sušeného oregana a tymiánu, pořádně osolte a opepřete. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Doprostřed utvořte z květáku 30cm placku. Okraje nechte zvýšené. Pečte asi 15 minut dozlatova. Květákový základ nechte zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 240 °C. Základ potřete dohusta svařenou 1/2 dávky základní rajčatové omáčky ze str. 92, posypte 30 g sýra typu parmazán, nastrouhaného, poklaďte v jedné vrstvě 1 menším lilkem, na podélné plátky, ogrilované 5 minut z každé strany, 1 malou červenou cibulí, na klínky, a plátky ze 125g koule mozzarelly. Vložte do trouby a pečte 12 minut. Jezte s hoblinami sýra typu parmazán, bazalkovými lístky a čerstvými červenými chilli papričkami podle chuti.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Karolína Kamberská

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Lilky s ricottou

Martina Alinče Dvořáková

Lilky s ricottou

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak