Květáková pizza

Květáková pizza

Suroviny 4 porce

  • 1 x květák (cca 750g)
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 x prošlehaná vejce
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 30 g sýra typu parmazán
  • 1 x menší lilek
  • 1 x malou červenou cibulí
  • 125 g koule mozzarelly
  • červený chilli papričky

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C. Očistěte 1 květák (cca 750g) a po dávkách nasekejte v robotu, aby připomínal rýži. Nasypte ho do mísy. Vmíchejte 100 g mletých mandlí, 2 prošlehaná vejce a po 1 vrchovaté lžičce sušeného oregana a tymiánu, pořádně osolte a opepřete. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Doprostřed utvořte z květáku 30cm placku. Okraje nechte zvýšené. Pečte asi 15 minut dozlatova. Květákový základ nechte zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 240 °C. Základ potřete dohusta svařenou 1/2 dávky základní rajčatové omáčky ze str. 92, posypte 30 g sýra typu parmazán, nastrouhaného, poklaďte v jedné vrstvě 1 menším lilkem, na podélné plátky, ogrilované 5 minut z každé strany, 1 malou červenou cibulí, na klínky, a plátky ze 125g koule mozzarelly. Vložte do trouby a pečte 12 minut. Jezte s hoblinami sýra typu parmazán, bazalkovými lístky a čerstvými červenými chilli papričkami podle chuti.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem

Náš Exot

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille