Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem
Petr Klíma

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Suroviny 4 porce

  • 0.5 menší hlávky červeného zelí
  • 3 hrsti sultánek
  • šťáva z poloviny citronu, nebo 2 lžíce umeocta
  • 1 lžíce tmavého třtinového cukru, nebo rýžového sirupu
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce neloupaného sezamu

Postup

  1. Rozinky namočíme na několik hodin do vody.
  2. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné proužky, které přesypeme do větší mísy.
  3. Zastříkneme citronem, přidáme cukr, sůl, olej, skořici a rukama několik minut mačkáme, dokud zelí trochu nezměkne.
  4. Vmícháme sezam, přičemž část si necháme na posypání a dozdobení na talíři.

Zeleninová kuchařka

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Větrníky

Lucie Kazdová

Větrníky

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Petr Klíma

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše