Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem
Petr Klíma

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Suroviny 4 porce

  • 0.5 menší hlávky červeného zelí
  • 3 hrsti sultánek
  • šťáva z poloviny citronu, nebo 2 lžíce umeocta
  • 1 lžíce tmavého třtinového cukru, nebo rýžového sirupu
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce neloupaného sezamu

Postup

  1. Rozinky namočíme na několik hodin do vody.
  2. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné proužky, které přesypeme do větší mísy.
  3. Zastříkneme citronem, přidáme cukr, sůl, olej, skořici a rukama několik minut mačkáme, dokud zelí trochu nezměkne.
  4. Vmícháme sezam, přičemž část si necháme na posypání a dozdobení na talíři.

Zeleninová kuchařka

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Dýňová polévka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré