Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem
Petr Klíma

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Suroviny 4 porce

  • 0.5 menší hlávky červeného zelí
  • 3 hrsti sultánek
  • šťáva z poloviny citronu, nebo 2 lžíce umeocta
  • 1 lžíce tmavého třtinového cukru, nebo rýžového sirupu
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce neloupaného sezamu

Postup

  1. Rozinky namočíme na několik hodin do vody.
  2. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné proužky, které přesypeme do větší mísy.
  3. Zastříkneme citronem, přidáme cukr, sůl, olej, skořici a rukama několik minut mačkáme, dokud zelí trochu nezměkne.
  4. Vmícháme sezam, přičemž část si necháme na posypání a dozdobení na talíři.

Zeleninová kuchařka

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka

Linecká kolečka

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Domácí bulky na hamburger

Petra Novotná

Domácí bulky na hamburger

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Karolína Kamberská

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku