Petr Klíma
Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem
Suroviny 4 porce
- 0.5 menší hlávky červeného zelí
- 3 hrsti sultánek
- šťáva z poloviny citronu, nebo 2 lžíce umeocta
- 1 lžíce tmavého třtinového cukru, nebo rýžového sirupu
- 1 lžička mořské soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 0.5 lžičky mleté skořice
- 3 lžíce neloupaného sezamu
Postup
- Rozinky namočíme na několik hodin do vody.
- Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné proužky, které přesypeme do větší mísy.
- Zastříkneme citronem, přidáme cukr, sůl, olej, skořici a rukama několik minut mačkáme, dokud zelí trochu nezměkne.
- Vmícháme sezam, přičemž část si necháme na posypání a dozdobení na talíři.
Zeleninová kuchařka
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.