Matěj Pospíšil
Vietnamská salátová mísa s kuřetem
Suroviny 2 porce
Na salát
- rýžové nudle vlasové (smoteček)
- 2 menší mrkve
- salát (kousek hlávkového nebo říman)
- 0.5 salátové okurky
- klíčky (mungo, vojtěšku, řepu...)
- snítku čerstvého koriandru
- pár lístečků máty
- jarní cibulku
- lněné semínko
Na masíčko
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 1 stroužek česneku
- limetku
- kousínek zázvoru
- rostlinný olej
- dobrou sójovku
- rybí omáčku
Na zálivku
- rybí omáčku
- rýžový ocet
- chilli papričku
- cukr
- limetku
- 1 stroužek česneku
Postup
Prolisuj stroužek česneku, nastrouhej kousek oloupaného zázvoru a pěkně to vmasíruj do masa ve větší misce. Zakápni kouskem limety, trochou sójovky a rybí omáčky (po lžíci) a nechej v lednici chvilku odpočinout.
Nudle dej do misky, zalej vroucí vodou, přiklop a nech pár minut změknout.
Pokrájej mrkve, okurku, salát a cibulku na proužky a hezky je naskládej do misky společně s klíčkama, kořiandříma větvičkama a lístečkama máty. Přidej nudlos někam do rožku. Můžeš promíchat klasicky salát či nechat suroviny rozdělené vedle sebe.
V misce smíchej 3 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce vody, najemno posekanou chilli papričku, prolisovaný stroužek česneku a nakapej tam kousek limety.
Naložené masíčko osmahni dozlatova na troše rostlinného oleje.
Dobroty v misce (miskách) zakápni zálivou, přidej pokrájené kuřecí řízky a dozdob lněným semínkem.
Sama doma a hladová
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.