Kokosové bonbonky v čokoládě
Petra Novotná

Petra Novotná

Kokosové bonbonky v čokoládě

Suroviny 1 dávka

  • 100 g strouhaného kokosu (buď čerstvého, nebo sušeného kokosu v bio kvalitě)
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 100 g kvalitní čokolády

Postup

  1. Do vyšší nádoby (třeba do většího hrníčku nebo misky s vysokými okraji) dej kokos, kokosový olej a javorový sirup.
  2. Maminka ti směs rozmixuje tyčovým mixérem. Nemusíte ji mixovat úplně do hladka, důležité je, aby se suroviny spojily – hlavně sirup s olejem.
  3. Teď rozlož pečicí papír na talíř, tác nebo menší plech, který se ti vejde do lednice.
  4. Celou směs na papír vyklop a rozprostři stěrkou. Měla by ti vzniknout placka vysoká asi jako tvůj paleček.
  5. Směs přikryj dalším pečicím papírem a dej jen na 10–15 minut do lednice. Hmota nesmí úplně ztuhnout, protože by se při vykrajování drolila na malé kousky.
  6. Až směs trochu ztuhne, vyndej ji z lednice a začni z ní vykrajovat malá kolečka. Pokud nemáš malé kulaté vykrajovátko, můžeš použít třeba kovové víčko z láhve nebo maličkou skleničku.
  7. Kolečka skládej zpátky na tác, a až je všechny vykrájíš, dej je do mrazáku. Musí být tak chladná, aby se v horké čokoládě nerozpustila a naopak na nich čokoláda rychle ztuhla.
  8. Maminka ti rozehřeje čokoládu.
  9. Připrav si vidličku a talířek vyložený pečicím papírem. Vytáhni kolečka z mrazáku, každé z nich naber na vidličku a opatrně vykoupej v čokoládě. Pracuj rychle, jinak se ti kolečka v čokoládě rozpustí. Na vidličce je nech chviličku okapat a pak polož na pečicí papír a nech hezky ztuhnout. Do lednice už bonbonky nedávej, na čokoládě by se pak vytvořil bílý povlak.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Chřestový krém s máslovou šunkou

Karolína Kamberská

Chřestový krém s máslovou šunkou

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Ovesné karbanátky

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky

Rebarborové muffiny s drobenkou

Gastrokroužek

Rebarborové muffiny s drobenkou