Velikonoční nádivkové muffiny
Svatava Vašková

Svatava Vašková

Velikonoční nádivkové muffiny

Suroviny 1 várka

  • 4 bílé rohlíky, housky nebo toastové chleby
  • 4 vejce
  • 100 g baby špenátu
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 150 g anglické slaniny nebo uzené krkovice
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 hrst sekaných mandlí
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

  2. Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty rozprostřete na plech a dejte krátce zapéct do trouby. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypte do větší mísy a nechte je trochu zchladnout. Mezitím si orestujte na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso a spařte v cedníku baby špenát vroucí vodou. K peči- vu přidejte 4 žloutky, slaninu, pesto a nakrájený, spařený špenát. Do směsi dále zamíchejte sekané mandle, pažitku, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  3. V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Ten postupně jemně vmíchejte do těsta. Hotovou směsí naplňte formu na muffiny, kterou předem vymažte máslem. Nádivkové muffiny pečte při 180 stupních cca 15 minut.

Coolinářka - Testováno na rodině

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čoko-skořicové kuličky

Barbora Karchová

Čoko-skořicové kuličky

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen