Ječná kaše s mákem a citrónem
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem

Suroviny 1 porce

  • 50 g ječných krup typu perlička
  • 20 g NEmletého máku
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička šťávy z čerstvého citrónu
  • 0.25 lžičky citrónové kůry
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
  • špetka soli

Postup

  1. Kroupy propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli, 200 ml vroucí vody, rozinky a nemletý mák. Přiveďte k varu, a na středním plamenu vařte pod pokličkou 15 minut. Občas promíchejte. Nakonec dolaďte citrónem, citrónovou kůrou a tukem.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč

Vánočka od cukrářky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vánočka od cukrářky

Rozkládací jablko

Ondřej Holinka

Rozkládací jablko

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle