Ječná kaše s mákem a citrónem
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem

Suroviny 1 porce

  • 50 g ječných krup typu perlička
  • 20 g NEmletého máku
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička šťávy z čerstvého citrónu
  • 0.25 lžičky citrónové kůry
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
  • špetka soli

Postup

  1. Kroupy propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli, 200 ml vroucí vody, rozinky a nemletý mák. Přiveďte k varu, a na středním plamenu vařte pod pokličkou 15 minut. Občas promíchejte. Nakonec dolaďte citrónem, citrónovou kůrou a tukem.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa