Jana a David Borozidisovi
Ječná kaše s mákem a citrónem
Suroviny 1 porce
- 50 g ječných krup typu perlička
- 20 g NEmletého máku
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžička šťávy z čerstvého citrónu
- 0.25 lžičky citrónové kůry
- 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku
- špetka soli
Postup
Kroupy propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli, 200 ml vroucí vody, rozinky a nemletý mák. Přiveďte k varu, a na středním plamenu vařte pod pokličkou 15 minut. Občas promíchejte. Nakonec dolaďte citrónem, citrónovou kůrou a tukem.
Naše hustý kaše
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.