Salát se šunkou jamón ibérico
Martin Škoda

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Suroviny 2 porce

  • směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový)
  • 1 x nať z 1 jarní cibulky
  • 6 sušených rajčat v olejovém nálevu
  • 0.16 hlávky bílého zelí
  • 1 x několik kuliček hrášku
  • 9 kuliček kaparů
  • 1 x šťáva z 1/2 citronu
  • 1 x pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř

Postup

  1. Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zakápněte je olejem, citronovou šťávou, pak je opepřete a osolte. Vše pečlivě smíchejte a podle potřeby dochuťte. Zálivku vlijte do salátu a jemně promíchejte. Nakonec přidejte plátky fantastického jamón ibérico. Salát se skvěle hodí do parných dní, podávejte ho na talíři nebo v malých miskách s kouskem opečené bagety.

Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby - 2. vydání

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem